(ja ho volám templblekova) Je od 1.americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a je super. Pripravovala som ho pri slávnostných príležitostiach ale Zobraziť celý popis(ja ho volám templblekova) Je od 1.americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a je super. Pripravovala som ho pri slávnostných príležitostiach ale teraz keď si chcem urobiť takú atmosferu.......jedli ho aj všetci a veľmi im chutilo....... ktorí neznášajú špenát......
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrajaný sendvič alebo toustovy chlieb rozložíme na plech, maslo na platni rozpustime a prelisujeme do neho cesnak, premiešame a veľmi jemne nechame prevrieť.Cesnakové maslo polievkovou lyžicou nanášame na chlieb na každý kúsok a dáma zapiesť do rúry cca12 min, kým nezružovie.
- 2
2.Hovädzie mäso dáme na horúci olej prudko ho opečieme miešame ,možeme soliť a okoreniť....ale môže sa len viac okoreniť.......priebežne miešame......potom pridáme rozmrazený špenát ,dobre premiešame ešte asi 5 min.občas miešame /nech je tam čo najmenej vody so špenátu/
- 3
3. Rorštvrtime umyté jablká , ešte môžeme štvrtinky po dlžke prerezať(osminky), nešúpeme......... robíme to už pred servirovaním aby jablká nezhnedli. A servírujeme , špenát s mäsom, dve hrianky s cesnakovým maslom a 5-6 kúskov jablk, možno jesť príborom, rukou ako komu vyhovuje........ to je množstvo pre dve osoby, pomer masa a špenátu 1:2 pre viac osôb
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu