Foto: ancuscca
Ako jeden z mojich prvých poriadnych koláčov som upiekla anízový chlebíček. Je veľmi jednoduchý, úsporný a najmä chutný. Možno tu už je, no ako Zobraziť celý popisAko jeden z mojich prvých poriadnych koláčov som upiekla anízový chlebíček. Je veľmi jednoduchý, úsporný a najmä chutný. Možno tu už je, no ako začiatočníčka si myslím, že pre takých ako ja je to jeden z najvhodnejších receptov. :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
140 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
1 ČL približne |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
50 g (nepovinné) |
|
50 g (nepovinné) |
|
(môže byť aj bábovková, prinajhoršom hlboký plech) |
|
Postup
-
1
Celé vajcia a cukor vyšľaháme metličkou (alebo dáme do mixéra) a šľaháme do penista (v mixéri na najmenšej rýchlosti).
- 2
Za miešania postupne pridávame múku. Keď všetku spotrebujeme, prisypeme mletý aníz. Keď chceme, môžme pridať aj posekanú čokoládu (predávajú aj také čokoládové čočky) alebo kadizované ovocie a všetko dobre zmiešame.
- 3
Cesto dáme do vymastnenej a vysypanej formy a do rúry vyhriatej na 180°C dáme piecť. Upečený a vychladnutý koláč vyklopíme, nakrájame a posypeme cukrom. Mne dosť popukal, ale Vám sa to snáď nestane :) Dúfam, že bude chutiť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu