
Rohlíčky od pani magistry
Tento recept som dostala od svojej dlhoročnej kolegyne, pani magistry Marty z Prahy-Vršovíc. Tato vitálna...

Soté podľa mňa:)
to to jedlo pripravujem ked nemam vela casu na varenie je rychlo hotove a nam velmi chuti:)

Bratislavské rožky
Tento rok oslavujú bratislavské rožky malé výročie. Pred 10 rokmi získali od Európskej únie značku Zaručená...

Želé pohár s čokoládovým krémom podľa Jozefíny Zaukolcovej
Lahodný osviežujúci želé pohár s bielou čokoládou podľa uznávanej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko...

Ananásovo-kokosové palacinky
Včera sme mali Pancake Day tak som sa rozhodla, že spravím tieto mňamky palacinky. ...

Slané plnené palacinky
Recept je jednoduchý a chutný, pripomína smažený syr, ale nie je to smažený syr :)

Domáce pletenky plnené mletým mäsom
Už som sa touto myšlienkou pohrávala dlhšiu dobu, len akosi som stále bola lenivá vytiahnúť elektrický...

Marhuľové guľky v čokoláde
Všetky ingrediencie okrem čokolády rozmixujeme v mixéri kým nevznikne lepkavá hmota.

Nakladadé tofu
podelím sa s Vami o recept na tofu ako ho máme radi, želám dobrú chuť Varecháči

Trený biskvit
Tento recept mám od babičky. Je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný a možno ho pripraviť...

Zeleninové timbale s kuracím mäsom a kozím syrom
Recept na zeleninové timbale mám z môjho diétneho obdobia. Veľmi som si ho obľúbila vďaka...

Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom
Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...

Chutné pečivo
veľakrát sa mi stane, že dcérka spí ešte o desiatej ( za čo som nesmierne vďačná)...

Stehienka s hľuzovkou a hruškovým želé
Kuracie stehná osolíme, okoreníme a upečieme s maslom a šalotkou v rúre. Do nádoby nalejeme...

Pečený kapor na leči
Kapra umyjeme osušme a pokrájame na podkovy. Osolíme a posype ho korením na ryby. Potom...

Makaronky z Nancy (macarons de Nancy)
Tento recept pochadza z Francuzka je prevzaty z casopisu Gourmand a mnou odskusany a velmi jednoduchy a...

Focaccia s medvědím česnekem
Sezóna medvědího česneku je v plném proudu. Vyzkoušela jsem s ním italský chleba focacciu – s hodně...

Pečivo s tahini pastou a melasou / Tahinli Çörek
Výborné turecké pečivo s chrumkavým povrchom, lístkujúcou striedkou a jedinečnou chuťou. Je skvelé na posedenie...

Špenátový dip
Super rychla pochutka pre navstevy... Spenatovy dip chuti aj tym co spenat prilis neoblubuju... podavame ho s...

Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory
Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.