Neviem, či to na Vareche už bolo, či to má nejaký špeciálny názov, jednoducho tomuto dielu takto doma nadávam.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (celé vykostené kura |
|
30 dkg |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
370 g |
|
100-120 ml |
|
1,5-2 KL |
|
1 ks menšia |
|
1-3 ks - strúčiky (nemusí byť) |
|
podľa chuti |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Vykostené kuracie mäso nakrájame na tenké rezance. Salámu postrúhame na strúhadle ako na mrveničku. Ide to rýchlejšie, ale možno tiež pokrájať na drobno. Lečo sterilizované mierne " vyžmýkame " v rukách, aby sme sa zbavili prebytočnej vody. Všetko okrem cibule a cesnaku zmiešame na kašu. Necháme odstáť v chladničke do druhého dňa.
- 2
Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a strúčky cesnaku podľa chuti. Dobre premiešame.
- 3
Z tejto miešaniny robíme placky veľkosti asi dlane, možno radšej menšie (kto má akú dlaň ?), hrubé asi 1 cm. Vyprážame ako haruľu z oboch strán. Tých placiek z jedného kuraťa je celkom dobrá kôpka. Podávame so zemiakovou kašou, chlebom, alebo len tak " do ruky ". Je to jedlé za tepla aj za studena. Ja radšej za studena, ale väčšinou nezvýši. :-((.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu