Placky z kuracieho mäska

abdul - fotkaabdul, 29. apríla 2011

Neviem, či to na Vareche už bolo, či to má nejaký špeciálny názov, jednoducho tomuto dielu takto doma nadávam.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (celé vykostené kura
30 dkg
4 PL
4 ks
370 g
100-120 ml
1,5-2 KL
1 ks menšia
1-3 ks - strúčiky (nemusí byť)
 podľa chuti
  na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie mäso nakrájame na tenké rezance. Salámu postrúhame na strúhadle ako na mrveničku. Ide to rýchlejšie, ale možno tiež pokrájať na drobno. Lečo sterilizované mierne " vyžmýkame " v rukách, aby sme sa zbavili prebytočnej vody. Všetko okrem cibule a cesnaku zmiešame na kašu. Necháme odstáť v chladničke do druhého dňa.

  2. 2

    Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a strúčky cesnaku podľa chuti. Dobre premiešame.

  3. 3

    Z tejto miešaniny robíme placky veľkosti asi dlane, možno radšej menšie (kto má akú dlaň ?), hrubé asi 1 cm. Vyprážame ako haruľu z oboch strán. Tých placiek z jedného kuraťa je celkom dobrá kôpka. Podávame so zemiakovou kašou, chlebom, alebo len tak " do ruky ". Je to jedlé za tepla aj za studena. Ja radšej za studena, ale väčšinou nezvýši. :-((.

Diskusia k receptu

tetuska
my tieto placky voláme pekingské, robievame, ale bez salámy, sú chutné aj studené, dobrý obedík...
rea1
aj ja robievam tieto placky. niekedy bez salamy, niekedy s nou, ako sa mi chce babrat ale vzdy iba z kuracich alebo morcacich prs a do celej zmesi pridavam jedno vajce. take mensie. peciem v panvici na lievance, paci sa mi, ked su z toho pekne okruhle kolaciky. hoci nepochybujem, ze synovia by to zjedli aj keby to malo tvar nepravidelneho trojuholniko-hocicoho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia