Chlebík

dadajka - bez fotkydadajka, 18. februára 2014
Chlebík
Foto: dadajka

Dostala som recept na zdravší chlebík, bol vynikajúci, ale chcelo to ešte niečo a dnes som to asi objavila. Chcem sa podeliť o moje vylepšenia. ... sacharidy jem minimálne a už vonkoncom nie večer, ale neodolala som a tá úžasná vôňa ma presvedčila, že to musím ochutnať ihneď.

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
190 g
1 ČL
1/2 bal.
100 ml
100 ml
3 ks
150 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pozn.: Víno= Juhoafrický Cabernet z Lidl-a(na varenie odporučili "ich" kuchári), určite aj na kvalite záleží. Ingrediencie (prvých sedem) dať do hlbšej misy. Vymiešať "metličkovým" mixérom. Nechať chvíľu postáť. Nakrájajte na menšie kúsky syr a olivy. Použila som olivy plnené ančovičkami (sardelami), ktoré som však vybrala, a bola to dobrá voľba pretože boli mäkšie ako tie neplnené.

    Chlebík  - obrázok 1
  2. 2

    Primiešala som aj semienka, už ručne, do cesta. Ešte štipka soli a hotovo. Maslom som povytierala srnčí chrbát (formu) a cesto vyliala. Pečenie na 180 C asi 1 hodinu, na strednej mriežke. Výsledok je mňamkový!

    Chlebík  - obrázok 2

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
vsetky co treba mam doma a zajtra budem piect potom dam vediet ako to dopadlo ale urcite je vyborny a ta vona ....vdaka :):)

Pridaj komentár k receptu: