Recept pochádza od p.Sidonii Tothovej (časopis Vašárnap)
Suroviny
| 1 kg |
|
| 600 ml vlažné |
|
| 3 PL |
|
| 4 g |
|
| 1 kk |
|
| 3ks |
|
| kakaové cesto: | |
| 1PL + 5 pl granka |
|
| náplň: | |
| 1 + 250g bravčová masť |
|
| 1 balík |
|
| na vrch vianočky: | |
| 5 PL horúca |
|
| 5 PL |
|
Postup
-
1
Urobíme kvások: 200ml vlažného mlieka 1 kl cukru droždie
- 2
Múku, cukor, soľ, vajíčka pomiešame pridáme kvások a mlieko čo sme nechali . Cesto rozdelíme na 2 bochníky 1 ostane biely bochník 2 bochník : sem pridáme granko rozmiešané s mliekom Necháme kysnúť 30 min.
- 3
Medzitým br. masť vymiešame s vanilkovým cukrom. Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 časti (2 biele +2 kakaové) Vyvaľkáme a natrieme mašťou a posypeme hrozienkamy zatočíme a dáme vedľa seba biely a kakaový šulec a urobíme vianočku , necháme 1 h . kysnúť , pečieme 45 min. 220 stup.
- 4
Uvaríme vodu s cukrom a hned po upečení natrieme koláč
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu