Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...
Pohánka s kyslou kapustou
Pohánku prepláchneme, varíme v osolenej vode, ktorá je jej 1, 5 násobok po dobu 7...
Hájas pogáča - sadlové pagáče
Obdobie od Troch kráľov je začiatkom fašiangov. To sa jedia mastné a chutné jedlá, ...
Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...
Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú...
Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou
Niekedy stačí lákavá fotka na nete a hneď viete, čo variť. To bol aj môj...
Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...
Блинчики с мясом - palačinky s mäsom
Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.
Moja krabia polievka
Málokedy varím podľa receptu, všetko dávam od oka. Ale táto polievka nám veľmi chutí...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Hliva s cuketou v smotanovej omáčke
Výrazná hubová chuť hlivy doplnená jemnou chuťou cukety krásne ladili a odporúčam robiť z dvojitej dávky...
Rýchly kokosák
Jednoduchý hrnčekový recept na super šťavnatý kokosový koláč. Asi ho poznáte viacerí, ale ak náhodou...
Rýchle gnocchi v smotanovej paradajkovej omáčke
Vo vode podľa návodu na obale uvaríme gnocchi. Použila som kupované, pretože je to dobrá...
Rošáda
Potrebovala som nasýtiť veľa chlapov. Inšpirovala som sa receptami na námornícke mäso ... a tak vznikla...
Jogurtovo-jablkový koláč z hrnčeka
Výbornou chuťou milo prekvapil domácich aj hostí. Recept z hrnčeka o objeme 150 ml.
Torta - bábika
Táto torta je velmi ľahká a nie je iba pre malých aj pre dospelých, každý si...
Plnené morčacie prsia
Na Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som...
Polievka minestrone
Minestrone alebo talianska zeleninová polievka :) Je dobrá hlavne pre jesenné a zimné obdobia a dá sa...
Pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Ďalšie z jednohrncových (vlastne jednopekáčových) jedál. Opäť od môjho obľúbeného poľského kuchára.
Dobošový rez jednoduchý
Keď som si zakladala vlastnú domácnosť, moja mamka ma okrem dobrých rád :) vybavila aj kuchárskou...
Plnené lángoše
Dnes som robila plnené lángoše so salámou a syrom, inšpirovali ma k tomu trhy, ...
Šťavnatý ovocný koláčik :-)
ahojte varecháčikovia, posielam vám receptík na výborný ovocný koláčik, môžete tam použiť ovocie od výmyslu...
Tradičné české tlačené koláče
Tieto koláče mám veľmi rád. Môžu sa robiť aj veľké aj menšie s rôznymi náplňami, ...
Prívarok z červenej šošovice a batatov
Šošovicový prívarok trochu inak. Keď pridáte bataty a ochutíte ho indickým korením, budete milo prekvapení,...
Morčacie rezne s broskyňou a syrom
Rezne umyjeme a osušíme. Mäso jemne naklepeme a osolíme.