Detská zeleninová polievočka

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 18. januára 2011

Pripravujem ju mojim deťom na všetky možné spôsoby - od rôznych druhov zeleniny po rôzne druhy cestovín ... u nás je top cestovinou mrvanička Zobraziť celý popisPripravujem ju mojim deťom na všetky možné spôsoby - od rôznych druhov zeleniny po rôzne druhy cestovín ... u nás je top cestovinou mrvanička a potom mušličky :)

6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo,pridáme zeleninu,opražíme,zalejeme vodou.Pridáme soľ,vegetu,bujón.

  2. 2

    Pridáme zemiaky nakrájané na menšie kúsky a cestovinu.Po dovarení dochutíme,a pridáme petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

frona
taká polievočka by chutila aj mne, len pre malé deti by som vegetu nedávala
evulines
Robievam podobnú mojim vnučkám Barborka /2/ a Natália /12/ a velmi ju lúbia a neverím, že detom zeleninové polievky nechutia. A ešte jednu majú oblúbenú kurací vývar s nakrájanou mrkvou a vela slížikov.
baboja
Aj moja dcérka papá len mrkvičkovú.Tak rozne kombinujeme,ale vegetu a bujón,len občas.Tá polievočka vonia až sem.Už viem,co budem variť zajtra.Mňam
hviezdickaz
vegety dávam len trošička,a ten bujón - viem,že deťom by sa nemal dávať,no myslím si,že s tým zeleninovým to až tak nepokazím-hlavne keď jej je viac :)
babav
Ja varim zeleninovu polievku casto pre moju 15 mesacnu vnucku.
Udusene mrkvu, sladky zemiak ,kalerab, hrasok ,... zalejem kuracim vyvarom ,ktory je mierne osoleny.Do hotovej polievky pridam uvarene tenke sliziky.Velmi jej chuti;-)
js9mxd
Hviezdickaz, ako som prečítal ten recept, okamžite ma napadlo že ťa staré harcovníčky za tú vegetu a bujón riadne sfúknu, ale ak použiješ jedno aj druhé bez glutamanu sodného tak im vyrazíš tromf z ruky. Doporučujem prečíta o E 621 na stránke  ivanbella.blog.sme.sk/clanok.asp?cl=68209...
hviezdickaz
dakujem js9mxd,keď tak nad tym uvazujem,vegeta je urcite bez glutamanu,no ten bujon neviem .... :)))
maartina
@hviezdickaz ...už aj bujóny dostať "natur" bez glutamanu a iných aditív ...a na túto polievočku sa mi slinky zbiehajú :)
diabambulka
veru, varilala som podobnú synčekovi a tiež mu ide najlepšie, hlavne aby tam mal mrkvičku, zemiačik ak je spokojný a aj ja že sa dobre napapaá:-)))
mikat
Presne tak, vegeta a bujón nie je vhodný pre detičky (ale ani pre dospelých) práve kvôli glutamánu... Takže treba zájsť do Bio obchodíku alebo DM drogérie a kúpiť napr. Solčanku alebo Wurzl (sypký alebo ako bujón) a detičky si tiež môžu pochutnať :) Inak, soľ by sa nemala obmedzovať kvôli jódu... (nepoužívať kuchynskú ale morskú soľ s jódom)
@hviezdickaz tá polievočka vyzerá lákavo. Musela chutiť! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia