Postup
-
1
Dno formy vymastíme, rúru dáme vyhriať na 200 °C. Vajcia rozdelíme na žĺtky a na bielky. Žĺtky vymiešame dopenista so 100g cukru. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiaty čokoládový prášok s múkou, roztopené maslo, strúhanku a zľahka primiešame tuhý sneh. Cestom naplníme formu a pečieme asi 40 minút na druhej priečke od spodu. PRVÝCH 15 MINÚT NESMIEME TRÚBU OTVÁRAŤ.
- 2
Upečenú tortu necháme niekoľo minút vo vypnutej rúre. Potom vyberieme a necháme na kuchynskej doske vychladnúť. Najmenej po 6 hodinách tortu vodorovne prerežeme na 2 pláty. Naplníme trochu ohriatou marmeládou a potrieme ňou aj boky a povrch torty. Čokoládovú polevu rozpustíme a celú tortu ňou potrieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu