Londýnske rezy

babi - fotkababi, 29. júna 2010

Tento recept mám ešte od mojej mamičky a keďže ja som už babička, tak je naozaj starý. Je to asi najoblúbenejší rodinný recept Zobraziť celý popisTento recept mám ešte od mojej mamičky a keďže ja som už babička, tak je naozaj starý. Je to asi najoblúbenejší rodinný recept na koláč. Ak ho nezjete / čo sa u nás nestáva/ vydrží dlho .

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

210 g
1/2
140 g
70 g
3
3
200  g
140 g




Postup

  1. 1

    Múku + kypr.pr. spracujeme s maslom ,cukrom a žľtkami . Zabalíme do igelitováho sáčku a necháme v chlade odležať aspoň 30 min.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme a dáme na plech. Popicháme vidličkou a dáme do vyhrietej rúry na 180°c na 5 min. predpiecť. Vyšlaháme si bielka do tuha, potom pomaly pridávame cukor a nakoniec varechou vmiešame pomleté orechy.

  3. 3

    Na predpečené cesto natrieme lekvár -primeranú vrstvu- a naň rozotrieme pripravený sneh. Vložíme späť do rúry a do ružova zapečieme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Babi, ja ako som čítala recept, tak som si ho predstavovala, takže už viem ako vyzerá a aj ako chutí. Ibaže ja ho jesť nemôžem, ( škoda ), lebo je tam cukor a sneh zo sladidlom by asi nebolo ono, či by sa to vôbec dalo.Ale niekto si ho rád zapíše.
babidka
@babi - veru , je to kalacik nasej mladosti :-) U nas sa tiez robieval , ale volali sme ho " Zasnezena romanca " . Uplne som nanho zabudla . Mozno ho niekedy upeciem ...
roska
Dnes mám 60 rokov a moja 85-ročná mamka mi na oslavu, ktorá trvá už tretí deň, napiekla moje obľúbené Londýnske rezy. Ponúkam ich spolu s receptom. Sú výborné a doposiaľ chutili každému.
alzbetka2
Aj ja som ho už robila. Mne pripomína "ženský rozmar".Kým dcéra študovala, často sme ho robievali, na internáte bez chladničky ozaj vydržal, kým ho nezjedli...
jeka
Keď som bola malá , tak mama ho piekla,ale ona koláč pokrajala na tyčinky a zliepavala marhuľovým džemom.
veronka8
aj moja mamina to pekávala ako tyčinky................
gratlujem k narodeninám............
hortenzia51
j a som ho piekla ako 16 ročná. dnes mám 59.tak je ozaj ten recept veľmi starý..
cinkla
ad roska a hortenzia51 :Narodeninove dievcatka, aj ja vam gratulujem a na vasu pocest ten recept vyskusam.
Pekne narodeninove oslavy !
garanco
Pripájam sa aj ja so spomienkami, recept mám od mojej tety, a keďže ja má 62, tak je aj recept pekne starý- hodí sa to slovo tam?-.
Blahoželám Rózke ku krásnemu výročiu.
Skúste si postup zjednodušiť: na cesto na plechu natriem lekvár, aj hrubšie, natriem bielkovú hmotu, povrchu posypem hruboposekanými orechami. Rúru vyhrejem na 180, keď vložím zákusok, vrch vypnem a koláč sa pekne upečie.
apollko
Toto je vynikajúci, jednoduchý a lacný koláčik, ktorý chutí snáď včetkým.
alena45
Už roky som sa chystala ich upiecť, a konečne sa tak stalo. Vybrala som si Tvoj recept, vyzerajú krásne, ale neviem, ako ich mám narezať, aby zostali pekné okraje. Nečudujte sa, ja pečiem len na Vianoce, a tak než sa niečo naučím, tak to do roka zabudnem...
babi
@alena45 teším sa ,že sa ti recept páčil aj sa ti vydaril. Krájať ich je najlepšie až keď úplne vychladnú a ak vydržíte, tak najlepšie na druhý deň.
alena45
ďakujem, večer som ich upiekla, tak večer znovu vyskúšam krájanie. Asi po dvoch hodinách od pečenia som skúšala rezať pri krajoch, ale orechový sneh sa veľmi lepil na nôž. Uvidím dnes, keď tak budem máčať vo vode, niečo vymyslím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia