Tento recept mám ešte od mojej mamičky a keďže ja som už babička, tak je naozaj starý. Je to asi najoblúbenejší rodinný recept na koláč. Ak ho nezjete / čo sa u nás nestáva/ vydrží dlho .
príprava
na 180 °C
Suroviny
210 g |
|
1/2 |
|
140 g |
|
70 g |
|
3 |
|
|
|
3 |
|
200 g |
|
140 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Múku + kypr.pr. spracujeme s maslom ,cukrom a žľtkami . Zabalíme do igelitováho sáčku a necháme v chlade odležať aspoň 30 min.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme a dáme na plech. Popicháme vidličkou a dáme do vyhrietej rúry na 180°c na 5 min. predpiecť. Vyšlaháme si bielka do tuha, potom pomaly pridávame cukor a nakoniec varechou vmiešame pomleté orechy.
- 3
Na predpečené cesto natrieme lekvár -primeranú vrstvu- a naň rozotrieme pripravený sneh. Vložíme späť do rúry a do ružova zapečieme.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu