Hrnčekový perník s čokoládou
Foto: tbs
20
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 hrnček (250g) |
|
1/3 hrnčeka (100 ml) |
|
2 hrnčeky (500 ml) |
|
3 PL |
|
2 hrnčeky (400 g) |
|
1,5 PL |
|
1 KL |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
50 g |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme vajíčka s cukrom, Pridáme džem, olej, mlieko a vyšľaháme.
- 2
Zmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu a prášok do perníka, preosejeme a zamiešame k vajíčkam.
- 3
Vymastíme plech, vylejeme cesto a pridáme nadrobno nalámanú čokoládu a dáme piecť (30 minút na 175 °C).
- 4
Po vychladnutí koláč natrieme džemom.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu