Plnená paprika po viedensky
Chcem sa s vami podeliť o môj kulinársky zážitok z Viedne.
Malinové fit rezy
Milujem nové, nápadité a svieže veci chute a jedlá. A veru tieto malinové rezy také...
Losos s bylinkovou krustou podávaný s restovanou zeleninou
Rýchlo, moderne a zdravo. Dnes sme v našom štúdiu pripravili šťavnatého a voňavého lososa s...
Kapustové karbonátky
Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...
Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...
Cheesecake s 5 spices
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma....
Vegánska jablková mliečna ryža
Mliečna ryža s vločkami ochutená škoricovými jablkami. Perfektné raňajky....
Okurkovo-avokádový krém
Oloupeme salátovou okurku, přepůlíme a vyškrábneme semínka. Používám okurky pouze štíhlé. Jsou chutnějsí....
Sladká chala
Nezmierila som sa s tým, že novoročná sladká chala bude jednoducho sladšia verzia tej chaly (barchesu), ktorú pečiem každý týždeň....
Horárova dvojdňová šošovica
Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak....
Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou
Tento recept som si priniesla z Českej republiky, kde sme pár rokov bývali. Niekedy som...
Tuniaková nátierka
Konzervu tuniaka, maslo, nadrobno nakrájanú cibiľu, horčicu a bazalku zmiešame, dochutíme vegetou a citrónovou...
Jesenný rez
Tento recept je jednoduchý a veľmi dobrý. Mojím deťom veľmi chutí. Vhodné na každú príležitosť....
Hovädzie s citrónovou omáčkou
tento recept doniesla manželka od svojej spolupracovníčky
Ovsená kaša s banánom
Tento recept nie je nijak špeciálny, pripravujem si ho vždy keď neviem čo zjesť a mám...
Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...
Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...
Hannoverská roláda s ružičkovým kelom
Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie...
Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...
Pažítková nátierka z tofu
Svieža krémová pomazánka, plná bielkovín, hotová za pár minút....
Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia
Na korpus zmiešame roztopené maslo, zomleté maslové sušienky a mlieko. Hmotu rovnomerne natlačíme do formy...
Šošovicové karbonátky s mätou
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...
Vyprážané ryžové krokety
Na masle speníme múku, zalejeme ju vlažným mliekom a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením....