Kapustové štvorčeky

martinis - fotkamartinis, 17. novembra 2012
Kapustové štvorčeky
Foto: martinis

Cestovinové štvorčeky s podusenou bielou kapustou a čiernym korením.

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 pohár štvorčeky
1 PL
1/4 hlávky




Postup

  1. 1

    1 pohár (200 ml) cestovín si dáme uvariť do vriacej osolenej vody.

  2. 2

    Kapustu očistíme, nastrúhame, dáme na rozpálený olej a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Osolíme, okoreníme a premiešame so štvorčekmi. Môžme podávať na slano alebo na sladko - vtedy soľ a čierne korenie nahradíme škoricovým cukrom. Obe verzie sú znamenité :)

Diskusia k receptu

irenaw
sladkú verziu nemám rada, ale slanú s korením veľmi. my to voláme kapustové fliačky ;-)
mijaita
A u nas se to ji se skvarkama nebo opecenou slaninou!
havino
u nás boli na slano aj na sladko so škoricou, vždy dve misy, tak dobré jedlo to bolo, bolo, moje deti, moja polovička ho odmietajú a sama sebe ho variť nebudem,ale si mi doslova chuť sladučkej kapusty pripomenul
medulienka122
Minulý piatok boli, len my máme radi kapustu trochu do hneda opražiť najprv na sucho, potom pridám soľ a trochu oleja, aby sa spodok celkom nepripálil. A navrch slaninka. Ty ju máš tiež určite chutnú
wevewe
U nas sa je mozno netradicna verzia: na sladko posypane praskovym cukrom, ale s ciernym mletym korenim
martinis
Vidím, že fanúšikov štvorčekov, šiflíkov alebo lečiek je tu dosť :)) Niekedy si musíme spraviť varechácke stretnutie, kde vyhlásime súťaž o najlepšie - na sladko i na slano ! :-)
evanaaa
Ja ich mám tiež rada, dávno som ich ale nerobila, dobrá je tvrdšia kapusta, lepšie sa strúha, ja som ju opražila na troche skaramelizovanom cukre, ale jedla len naslano, ten karamel tam nevadil, práve naopak, lepšiu chuť im spravil. Šikovný si, @martinis , mamina ťa iste chváli, si jej pomocník.
iva63
šiflíky-:) tak to voláme aj my...len ja ich sama robím, nekupujem hotovú cestovinu..je to mňamka na slano aj na sladko-:)
marika21
martinis to by bola pecka, každý by mal pripnuté meno, ktoré má na Vareche. Len či by tam prišli všetci? To by bola žúrka. Cha-cha....
marika21
Martinis aj ja kapustu pečiem do zlatohneda a voláme to kapustné šiflíky.
Prepáč v predošlom komentári som použila malé m v tvojom mene. Nezapamätala som si. Ospravedlňujem sa. Kapustné fliačky, kedy ako.
Nech sa ti darí. Na názve nezáleží. Len nech je to jedlé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia