príprava
na 170-200 °C
Suroviny
5 ks |
|
5 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
1/2 balíčka |
|
štipka |
|
9 lyžíc |
|
12 lyžíc |
|
2 lyžičky |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
50 g |
|
Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vymiešame si mixérom žĺtka s cukrom, po vymiešaní pomaly pridávame vodu, olej, citrónovú kôru, šťavu, rum a pomaly prisypeme múku s PDP. Vyšľaháme si sneh z bielkov so štipkou soli a pridáme do cesta, zľahka premiešavame už len lyžicou. Nakoniec vmiešame kúsky čokolády. Ja som dala kúsky na cookies z Lidla. Super pomoc pri pečení.
- 2
Vymastíme si bábovkovú formu a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy a dáme piecť do rúry pri teplote 170-200 °C asi tak 50 minút.
- 3
Po upečení alebo tesne pred si pripravíme polevu zo šťavy z 1 citróna, kto nechce veľa polevy, tak stačí aj z polky. Po lyžičkách primiešavame cukor, aby poleva bola takej hustoty, aby sa dala lyžičkou rozotrieť po bábovke. Bábovku vyklopíme z formy a ešte horúcu polejeme polevou. Ja som dala polevu len na vrch bábovky a poleva stekala po bokoch, vyzeralo to efektne. Bábovku som nechala vychladnúť, poleva mi pekne stuhla.
- 4
Nevedela som, čo mi z toho vznikne, lebo som recept zmixovala len tak odoka, ale chutila super. Do receptu môžeme dať aj menej cukru, keďže poleva je dosť sladká, ja som dala do polevy asi 6 lyžičiek cukru a do cesta 250 g. Zabudla som odfotiť. Robím veľa receptov, ale zabúdam ich dokumentovať. Dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu