Pistáciové minibábovky
Pistáciové minibábovky

Pistáciové minibábovky s malinovým krémom

siuuu - fotkasiuuu, 4. apríla 2022
Pistáciové minibábovky s malinovým krémom
Foto: siuuu

Jemný pistáciový korpus a jemne kyselkavý malinový krém je výborná kombinácia. Ja milujem pistácie a pistáciovú chuť všeobecne. Na tieto minikrásky som sa chystala už dávno, ale ich čas prišiel až teraz. Určite som ich nerobila posledný krát. Recept na korpus je z internetu, krém je môj (namiesto limetového krému som robila malinový). https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/04/pistaciove-mini-babovky-s-malinovym.html
Zdroj: internet + vlastná úprava

6-7
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpusy:
125 g
2 ks
65 g
65 g
1/2 ČL
1/4 ČL
35 g mleté (nesolené)
1 ČL
75 ml
štipka
Krém:
250 g
125 g
1-2 PL
3-4 PL (rozvar)
Sirup:
75 ml
2 ČL
1/4-1/2 limety

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bielkov, štipky soli a polovice kryštálového cukru vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s druhou polovicou cukru do peny, postupne pridávajte rozpustené a vychladnuté maslo, mleté pistácie, pistáciovú pastu, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Nakoniec ručne zľahka vmiešajte sneh. Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou (alebo aj bez špičky) rozdeľte cesto rovnomerne do silikónových formičiek na minibábovky - formičky neplňte až po vrch, cesto dosť narastie, naplňte tak 1 - 1,5 cm pod okraj formičky. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20-25 minút, podľa toho ako vám pečie rúra (vyskúšajte špajdľou).

  2. 2

    Pokiaľ sa pečú korpusy, pripravte si sirup, ktorý dodá korpusu vláčnosť - v malom hrnci uvarte spolu vodu a cukor, keď začne zmes vrieť, pridajte limetovú šťavu, premiešajte a nechajte prejsť varom. Upečené minibábovky opatrne vyberte z formičiek a ešte teplé zvrchu potrite sirupom - ja som vrch mini báboviek do sirupu jednoducho na 1-2 sekundy namočila.

  3. 3

    Na malinový rozvar som rozvarila mrazené maliny (asi 2 hrste) s trochou vody (2-3 PL), popučila som ich a prepasírovala. Pridala som trocha cukru, trocha limetovej šťavy, zmes som zredukovala (nechala som odpariť vodu) a nechala som čiastočne vychladnúť. Namiesto rozvaru môžete použiť aj riedky alebo rozriedený malinový lekvár bez zrniečok.

    Pistáciové minibábovky s malinovým krémom - obrázok 3
  4. 4

    Na krém vyšľahajte mascarpone, práškový cukor a smotanu, a postupne pridajte rozvar z malín (alebo redší malinový džem bez zrniečok). Premixujte. Krém dajte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naneste na vrch mini báboviek. Ozdobte podľa chuti.

  5. 5

    A keďže mi zvýšil krém, urobila som ešte túto mini tortičku (priemer 10 cm) - vizuálne možno nič moc, ale chuťovo je to výborná kombinácia (akurát nabudúce musím pistácie zomlieť na niečom inom ako mlynček na kávu - pretože mi z nich vznikla múka, a v ceste tá ich hrubšia štruktúra chýba) ...

    Pistáciové minibábovky s malinovým krémom - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha