Pistáciové minibábovky s malinovým krémom
Foto: siuuu
Jemný pistáciový korpus a jemne kyselkavý malinový krém je výborná kombinácia. Ja milujem pistácie a pistáciovú chuť všeobecne. Na tieto minikrásky som sa Zobraziť celý popisJemný pistáciový korpus a jemne kyselkavý malinový krém je výborná kombinácia. Ja milujem pistácie a pistáciovú chuť všeobecne. Na tieto minikrásky som sa chystala už dávno, ale ich čas prišiel až teraz. Určite som ich nerobila posledný krát. Recept na korpus je z internetu, krém je môj (namiesto limetového krému som robila malinový). https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/04/pistaciove-mini-babovky-s-malinovym.html
Zdroj: internet + vlastná úprava
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpusy: | |
125 g |
|
2 ks |
|
65 g |
|
65 g |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
35 g mleté (nesolené) |
|
1 ČL |
|
75 ml |
|
štipka |
|
Krém: | |
250 g |
|
125 g |
|
1-2 PL |
|
3-4 PL (rozvar) |
|
Sirup: | |
75 ml |
|
2 ČL |
|
1/4-1/2 limety |
|
Postup
-
1
Z bielkov, štipky soli a polovice kryštálového cukru vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s druhou polovicou cukru do peny, postupne pridávajte rozpustené a vychladnuté maslo, mleté pistácie, pistáciovú pastu, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Nakoniec ručne zľahka vmiešajte sneh. Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou (alebo aj bez špičky) rozdeľte cesto rovnomerne do silikónových formičiek na minibábovky - formičky neplňte až po vrch, cesto dosť narastie, naplňte tak 1 - 1,5 cm pod okraj formičky. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20-25 minút, podľa toho ako vám pečie rúra (vyskúšajte špajdľou).
- 2
Pokiaľ sa pečú korpusy, pripravte si sirup, ktorý dodá korpusu vláčnosť - v malom hrnci uvarte spolu vodu a cukor, keď začne zmes vrieť, pridajte limetovú šťavu, premiešajte a nechajte prejsť varom. Upečené minibábovky opatrne vyberte z formičiek a ešte teplé zvrchu potrite sirupom - ja som vrch mini báboviek do sirupu jednoducho na 1-2 sekundy namočila.
- 3
Na malinový rozvar som rozvarila mrazené maliny (asi 2 hrste) s trochou vody (2-3 PL), popučila som ich a prepasírovala. Pridala som trocha cukru, trocha limetovej šťavy, zmes som zredukovala (nechala som odpariť vodu) a nechala som čiastočne vychladnúť. Namiesto rozvaru môžete použiť aj riedky alebo rozriedený malinový lekvár bez zrniečok.
- 4
Na krém vyšľahajte mascarpone, práškový cukor a smotanu, a postupne pridajte rozvar z malín (alebo redší malinový džem bez zrniečok). Premixujte. Krém dajte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naneste na vrch mini báboviek. Ozdobte podľa chuti.
- 5
A keďže mi zvýšil krém, urobila som ešte túto mini tortičku (priemer 10 cm) - vizuálne možno nič moc, ale chuťovo je to výborná kombinácia (akurát nabudúce musím pistácie zomlieť na niečom inom ako mlynček na kávu - pretože mi z nich vznikla múka, a v ceste tá ich hrubšia štruktúra chýba) ...
Tiež minibábovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu