Foto: nikus9876
Suroviny uvádzam len orientačne, môžete si ich podľa vôle meniť, nič tým nepokazíte :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Prebratú a umytú šošovicu dáme variť do chladnej vody spolu s bôbkovým listom. Keď polievka vrie, pridáme cesnak nakrájaný nadrobno (alebo prelisovaný).
- 2
Keď je šošovica napoli mäkká, pridáme zemiaky nakrájané na kocky, osolíme a okoreníme.
- 3
Medzitým pripravíme zápražku : cibuľu opražíme na oleji s červenou paprikou a na záver pridáme múku a popražíme. Keď zápražka chvíľu postála, pridáme mlieko. Párky nakrájané na kolieska v oleji upečieme a spolu so zápražkou pridáme k uvarenej šošovici. Všetko spolu prevaríme a odstavíme.
- 4
Keď polievka postála cca 10 minút, pridáme ocot a premiešame. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mijaita - súhlasím s jemnosťou, ja som tú polievku robila do 8-litrového hrnca :)
múka nie. Hádam už len morské riasy. Ale tam bude asi veľa soli. Potom už hádam len to, čo nechavajú moji Leo a Max po svojej potrebe. To už bude zbavené všetkých "škodlivín", akurát, že to moc nevonia!
Palec nahor :)