Segedínske tvarohové rezy
Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.
Hydinové na kyslej kapuste
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš....
Zapekané cukinové mištičky
Zeleninu a zvlášť cukinu považujem za veľmi všestranne použiteľnú. Rada robím z nej vynikajúce šaláty, plním...
Chlebík z maky chlebowej T-720
Domáci chlebík, spomienky a chute, sprevádzajúce ma od ranného detstva. Kto neochutnal vlastnoručne vymiesený...
Torta s vaječným krémom
Žĺtka s cukrom vyšľaháme pridávame postupne vodu a olej. Primiešame múku s kypriacim práškom a...
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Jablkové palacinky
Jablkové palacinky plnené dusenými jabĺčkami so škoricou. Ozdobené škoricovou šľahačkou.
Kura so šampiňónami a cibuľou
Tento jednoduchý recept je dostatočne chutný aj pre improvizovanú gurmánsku večeru. Obsahuje bežné ingrediencie, ktoré...
Pohankové rohlíčky
Vše zpracujeme na hladké těsto, není třeba přidávat mouku na propracování. Těsto necháme 2 hodiny...
Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...
Trubičky z kefíru
Z hladkej múky, tuku a kefíru vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa uležať v...
Šafránové linguine
Uvaríme si linguine. Medzitým do veľkého hrnca vložíme šafran a nalejeme vodu. Necháme zovrieť a...
Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...
Kuracie prsia s tekvicovou plackou
Očistíme si tekvicu posolíme a dáme 1čl dr. rasce a varíme do mäkka
Farfalle so špargľou a hráškom
Motýliky farfalle so zaváranou špargľou, hráškom a plátkami redkvičiek s kvapkou olivového oleja, balzamika a...
Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom
Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso...
Polievka z jarabíc
Očistené a umyté jarabice vložíme do osolenej vody, okoreníme a uvaríme do polomäkka. Jarabice vyberieme,...
Ryžová paprika
Z útlej knižôcky Lahodná zelenina (Delicious vegetable) od Anne Wilson. Pôvodne sa recept volá Plnena paprika,...
Baklažámky
Tento recept mam veľmi rada, hlavne s prichádzajúcou jarou, je to veľmi rýchle ľahké a...
Orechové makrónky plnené mascarpone a bielou čokoládou
Makrónky s vlašskými orechmi a fantastickou chuťou plnky potešia.
Prvopečeníčko Cícerovníčky
Moja vynikajúca kamoška Varecháčka mi podarovala cícerovú múku. A tak som nabrala odvahu a skúsila svoju...
Slaný hríbový koláč s pórom a plesňovým syrom
Po včerajšej hubačke mi ešte zostal kúsok hríbov, naši polievku nechceli, praženicu už mali, ...