Foto: dada777
Tento recept na parené buchty je od Jaroslava Žideka a je naozaj výrobný, odkedy som ho vyskúšala, už robím len tento. Ja som parené Zobraziť celý popisTento recept na parené buchty je od Jaroslava Žideka a je naozaj výrobný, odkedy som ho vyskúšala, už robím len tento. Ja som parené buchty podávala s pohánkovým tvarohom, takže sú bezmliečne a vhodné pre alergikov na mlieko. Samozrejme, že je možné použiť aj klasický tvaroh, prípadne posypať makom, kakaom a pod. Tak poďme maškrtiť...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Objem hrnčeka v mojom recepte je 200ml.
Pri príprave buchiet si kvások nechystáme vopred, ale droždie pridávame priamo k ostatným surovinám a zamiesime si z nich cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké kúsky.- 2
Z nich vytvarujeme buchty, ktoré naplníme lekvárom (alebo ovocím), necháme ich nakysnúť a paríme 15 minút. Po naparení každú buchtu popicháme špajľou, aby z nich vyšla para.
- 3
Na posypanie parených buchiet som použila pohánkový tvaroh, ktorý som posypala práškovým cukrom. Ale je na vás ako si ich upravíte a posypete, fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu