Parené buchty s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 4. júna 2013
Parené buchty s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

Tento recept na parené buchty je od Jaroslava Žideka a je naozaj výrobný, odkedy som ho vyskúšala, už robím len tento. Ja som parené Zobraziť celý popisTento recept na parené buchty je od Jaroslava Žideka a je naozaj výrobný, odkedy som ho vyskúšala, už robím len tento. Ja som parené buchty podávala s pohánkovým tvarohom, takže sú bezmliečne a vhodné pre alergikov na mlieko. Samozrejme, že je možné použiť aj klasický tvaroh, prípadne posypať makom, kakaom a pod. Tak poďme maškrtiť...

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrnček
20 g
1 PL
štipka
150 ml
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Objem hrnčeka v mojom recepte je 200ml.
    Pri príprave buchiet si kvások nechystáme vopred, ale droždie pridávame priamo k ostatným surovinám a zamiesime si z nich cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké kúsky.

  2. 2

    Z nich vytvarujeme buchty, ktoré naplníme lekvárom (alebo ovocím), necháme ich nakysnúť a paríme 15 minút. Po naparení každú buchtu popicháme špajľou, aby z nich vyšla para.

  3. 3

    Na posypanie parených buchiet som použila pohánkový tvaroh, ktorý som posypala práškovým cukrom. Ale je na vás ako si ich upravíte a posypete, fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!

    Parené buchty s pohánkovým tvarohom - obrázok 3

Diskusia k receptu

taty
kde sa da kupit pohankovy tvaroh?? Dakujem!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia