Glazovaný ružičkový kel s kávou a polentou s mascarpone
Divočina? A čo, veď len raz žijeme, tak prečo nevyskúšať :) Nakoniec si možno pochutnáte...
Nivová omáčka so zemiakovými kroketami
Ľúbim Nivu a keď som sa dozvedel o nivovej omáčke, prečítal som si niekoľko receptov a...
Letný šalát
tento šalát robievam takmer celé leto, lebo je lahko stravitelný a jeho príprava nezaberie vela času.
Špagetti vongole
Keďže milujeme lastúry, mušle a všetko morske, dovolim si podeliť sa s receptom na prípravu...
Cestoviny s tofu
jednoduchý a rýchly recept ak vám vyhladlo a nechce sa vám dlho vyvárať :)
Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...
Chlebík, ako ho ja pečiem
Tento chlebík pečiem po mnohých pokusoch už ako vydarené dieťa, môjho trápenia. Manželovi však vždy...
Pizza ala Maja (Fotorecept)
Tento recept na cesto som dostala od talianského kuchára Emanuele Ridi. Originál talianská Pizza :-D je...
Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes
Túto výbornú klasickú marmeládu robievam už roky a používam ju na palacinky Suzette, ale aj...
Fiadone – cheesecake z Korziky
Už 7. desaťročie „narodeninovský“ deň oslavujem s tortou „ZBLANT“, z našej rodinnej pokladnice. 15....
Mamine kuracie prsia ČKD
Dnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia...
Zapečená tekvica s bryndzou a Niva syrom
Výborný receptík, kto má rád tekvičku a syr.
Obyčajný mramorovaný jablčník
Jablká ošúpem, očistím a nakrájam na menšie kocky. Zalievam hneď citrónovou šťavou a premiešam...
Cuketové zelí
Tak na doplnění receptu jak jsem psal dávám cuketové zelí. Je opravdu velmi dobré a lehčeji...
Kuracie stehná plnené kačacou pečeňou
Nedeľný obed v znamení hydiny. Vykostené kuracie stehná som naplnila kačacími pečienkami a piekla som ho...
Brokolicový krém a chlebové guľky plnené kokosovým mliekom
Chlebové guľky: Konzervu kokosového mlieka dáme aspoň na hodinu do chladničky. Potom otvoríme a zo stuhnutej...
Znovu cuketa
Mladú cuketu v priemere asi 5-7cm nakrájať na kolieska hrubé 1 cm. Poukladať na suchý pekáč,...
Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na tanieri prekladáme...
Kačacia pečeň na pikantných marhuliach
Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a...
Welsh - ultrarýchly recept na chuťovku z piva a čedaru zo severu Francúzska
Poznáš Welsh? Jasné, že je to anglické prídavné meno pre obyvateľa britského Wales-u, ale vedeli...
Mäsové guľky v špenáte
Osobne mäso nejedávam, ale keďže nevarím len pre seba, urobila som mäsové guľôčky. Recept...
Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...
Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou
Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a...
Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....
Poschodová sacherka
tento recept mam od @nelajsie... je na klasicku sacherku, , mimochodom najlepsiu na svete.....