Sestrička v nemocnici tvrdila, že idú na dračku.
25-30
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Palmarín,múku,smotanu,soľ a kvasnice, dôkladne zamiesime , zabalíme do mikroténového sáčku a dáme n a 2 hodiny do chladničky. Cesto vyberieme rozvalkáme poprekladáme necháme na polku a štvrťku,necháme stať 10 minút, potom rozvalkať poprekladať a znovu vyvalkáme na 1 1/2 cm.Vykrajujeme pagáčiky uložíme na plech necháme oddychovať 20 minút potom natreme rozkvedlaným vajcom. Vložíme do predohriatej rúry, pečieme do zlatista pri 200 stupňoch.
Vôbec sa potom nečudujem že gastronómia na slovensku je v takom úbohom stave, keď aj ľudia doma varia tak ako varia a narábajú so slovami a surovinami bez poznania ich významu.
Netreba sa čudovať keď Vám jedného dňa namiesto Tiramisu prinesú pribináčik s piškótom @irenaw (to bolo naozaj trefné)
Nikdy Vás nenapadlo prečo v niektorých národných kuchyniach nepoužívajú stužené tuky? cenou to asi nebude, sú aj chudobnejšie krajiny ako SVK
@Tlustoch nehodnotím chuť týchto pagáčíkov
Recept môže byť vynikajúci a ak má niekto výhrady k palmarínu môže použiť masť.
@Tlustoch ukladám tvoj recept do KK, mne sa páči, je jednoduchý, rýchly, lacný.