Linecké tortičky
Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 18. apríla 2019
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 18. apríla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
príprava
6-8 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
Krém: | |
250 ml |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Na ozdobu: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny spolu zmiesime. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C dozlatista.
- 2
Krém: Smotanu vyšľaháme s vanilkovou dužinou a mascarpone. Krém navrstíme na vychladnuté linecké kolieska a ozdobíme drobným ovocím. Kolieska s krémom môžeme poukladať aj na seba.
Tiež linecké pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu