Kuracie prsia s cherry rajčinami a smotanovým špenátom
Včera som vyskúšala pripraviť kuracie prsia so chery rajčinami a smotanovým špenátom podľa Jamieho Olivera. Páči...
Omáčka - univerzál
Omáčka vhodná k rôznym druhom pokrmov z mäsa alebo zeleniny ktorú si uvaríte za 5 (slovom päť)...
Farebný zákusok
Tento zákusok som robila prvý krát. Recept som mala dávno odložený z časopisu ale až teraz...
Risotto s červenou repou a kuracími lízatkami
Tento recept som objavila na webe a s veľkou radosťou som ho aj vyskúšala, jednak...
Bagety Anisa Bouabsasa
Na webe koluje niekoľko variácií bagiet, ktorých pôvodným autorom je vychýrený parížsky pekár Anis Bouabsas...
Mäso utopené v kečupovom pive
Na Donovaloch zúria preteky... Dobre vymasírovaný mašér naháňa v psom záprahu, ďalšieho mašéra, (ozaj, tak ma...
Špargľa obalená v prosciutte s pečenými zemiakmi a bernais omáčkou
Špargľu škrabkou na zemiaky ošúpeme a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....
Cuketový koláč
Čo je lepšie ako mlsanie bez výčitiek? Tento koláč je zdravý, chutný, vláčny a ešte aj skvelo...
Kuracie mäso na zelenom karí
Kuracie prsia odblaníme a nakrájame na rezance. V kastróle zohrejeme trochu kokosového mlieka, až kým...
Syrovo-bryndzové placky
Syrovo-bryndzové placky sa podávajú buď ako chuťovka ku kyslému mlieku, pivu ja ich podávam i ku špenátu....
Vianočný zemiakový šalát s majonézou
Na slávnostný stôl patrí výborný zemiakový šalát s majonézou. Vynikajúci, jednoduchý a veľmi chutný si...
Treska na čiernom šošovicovom šaláte
Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky –...
Zeleninovo-bryndzový koláč
V časopise ma zaujal tento koláč, ktorý za hodinu je na stole a je vhodný na desiatu,...
Polievka s estragónom
Túto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti...
Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami
Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...
Pivové palacinky s dusenou zeleninou na kurkume s muškátovým orieškom
Chuťove výborné pivové palacinky, ktoré som plnila dusenou zeleninou s kurkumou, muškátovým orieškom a zázvorom....
Raffaelo bez lepku
Niektoré sladkosti si nemusíte kupovať, dajú sa pripraviť aj doma. Obľúbené Raffaelo guľky s mandľami...
Lečo s cícerom a s tofu
Nemala som práve čerstvé paradajky, tak som ich nahradila paradajkami v konzerve....
Kuracie stehná na pomarančoch
Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje si žiadne veľké prípravy ani zručnosť, je však velmi chutný....
Kávový koláč s ríbezľami
Jednoduchý koláč pre všetkých kávičkárov aj nekávičkárov doladený kyslým ovocím je to pravé pre návštevu alebo na...
Muffiny Surprise
Tieto muffinky som piekla pre vnučku. Surprise - prekvapenie, znamená, že je v muffinke...
Zemiakový srnčí chrbát
Tento srnčí chrbát sa podáva ku mäsku na šťave, alebo samostatne , so zeleninou...
Pikantná čínska polievka
Mäso pokrájame na malé kúsky, vložíme do vriaceho bujónu, pridáme pokrájanú zelenú fazuľku spolu s...
Kapustový šalát s pórom
Kapustu pokrájame na jemné rezance, pridáme pokrájanú cibuľu a najemno pokrájaný pór.
Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.
Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.
Zemiaky hore pupkom
Tieto zemiaky som robila ako prílohu k patizonu a na tomto obrázku ide o prílohu, teda zemiaky....
Bodkované karbonátky
Mleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a...
Kačacie prsičká s medvedím cesnakom
Ryžové rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Kačacie prsia potrieme sójovou omáčkou...