Domáce princezky

renacica - fotkarenacica, 8. júna 2011

moja laska ,,dcerka,,chovorí ze su lepšie ako z obchodu:))))))

Suroviny

350g
štipka
180g
120g
3 kus
3lyž pol
1malu lyžičku
trocha
180g
250g
2pol lyž




Postup

  1. 1

    Preosiatu muku premiešame so solou,praškovym cukrom a kakaom.Pridame postruhane maslo,dve vajcia ,bielok ,citron koru a vymiesime.Cesto uložime na 1 hodinu do chladničky.Potom ho na pomučenej doske rozvalkame na hrubku 3mm a formičkami povykrajujeme párne tvary.Uložime na vymasteny plech,natrieme rozšlahanym bielkom,popichame vidlickou a upečieme.Vychladene natrieme plnkou,spojime po dve a obalujeme v praškovom cukre.

  2. 2

    PLNKA:maslo s cukrom a kakaom vymiešame do peny.

  3. 3

    možeme ich ukladat do nejakej dozi a su po niekolko dnich jemnejšie a chutnejšie.

Diskusia k receptu

orchidea
Ukladám si recept, princezky mám rada, aj keď zatiaľ som jedla iba tie kupované.
klaura
princesky som mala veľmi rada, takmer som na ne zabudla ... urobím a prekvapím rodinu :)
marienka44
@Renacica ,ako je to s poctom vajicok? Na zaciatku mas 3 ks, 2 ks spotrebujes do cesta a z tretieho len bielok ide tiez do cesta. Potieras len bielkom, ale uz nie je ziadne. :-(. Zostal len zltok. Nie je tam chyba? Rada by som to vyskusala pre vnucata, ale prosim upresnit recept. Dakujem pekne.
tothka
Ja ich natriem tým zvyšným žltkom, určite budú chutné. Ďakujem za recept, už som princesky dávno nejedla, veď deti dávno vyrástli a dnešné deti majú oveľa väčší výber ako voľakedy.
mariaklara
@renacica , pripájam sa k @marienka44 , ako je to s tými vajíčkami, už som si to nachystala a zostala som v pomykove, neviem ako ďalej? Môžeš, čím skôr odpovedať? Ďakujem.
mariaklara
Odpovede som sa nedočkala, robila som ich včera, ušetrila som 1 vajíčko do cesta, dala som iba dve, vôbec som ich ani nepotierala, lebo kupované princezky tiež nie sú potierané, sú akoby suché, plnka sa mi nezdala tiež, bola veľmi mäkká, tak som doložila sušené mlieko a bielu čokoládu podľa @micho. Potom to už bolo lepšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia