Nepečená roláda z BB pudingového prášku

editamarkos - fotkaeditamarkos, 29. novembra 2014

Babička pri rodinných oslavách vždy ponúkala aj túto roládu, ktorú som priam zbožňovala. Je tomu 30 rokov, čo som ju prvýkrát sama pripravila na Zobraziť celý popisBabička pri rodinných oslavách vždy ponúkala aj túto roládu, ktorú som priam zbožňovala. Je tomu 30 rokov, čo som ju prvýkrát sama pripravila na Vianoce. Obsahuje málo surovín a ani príprava nezaberá veľa času, len je to poriadna sladká bomba.

60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
2 PL
1,5 dl
500 g
250 g
1 ks
Krém:
250 g
125 g
1 bal




Postup

  1. 1

    2 PL krištáľového cukru skaramelizujeme v nádobe, pridáme 1,5 dl vody a varíme, kým sa cukor úplne roztopí.

  2. 2

    Po vychladnutí cukrového roztoku primiešame 2 balenia BB pudingového prášku a rumovú arómu (prípadne rum). Na práškovým cukrom jemne posypanej doske vypracujeme cesto, rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do tvaru obdlžníka na 3 až 4mm hrúbku.

  3. 3

    Vymiešame maslo s cukrom. Týmto krémom natrieme 2 pláty hnedého pudingového cesta a zrolujeme. Rolády uložíme do chladničky. Pri servírovaní krájame 0,5 cm široké plátky.

Diskusia k receptu

dogagador
To pudingove cesto ma zaujalo, krem musim vymysliet iny, lebo nemam rada maslovy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia