Babička pri rodinných oslavách vždy ponúkala aj túto roládu, ktorú som priam zbožňovala. Je tomu 30 rokov, čo som ju prvýkrát sama pripravila na Zobraziť celý popisBabička pri rodinných oslavách vždy ponúkala aj túto roládu, ktorú som priam zbožňovala. Je tomu 30 rokov, čo som ju prvýkrát sama pripravila na Vianoce. Obsahuje málo surovín a ani príprava nezaberá veľa času, len je to poriadna sladká bomba.
príprava
Postup
-
1
2 PL krištáľového cukru skaramelizujeme v nádobe, pridáme 1,5 dl vody a varíme, kým sa cukor úplne roztopí.
- 2
Po vychladnutí cukrového roztoku primiešame 2 balenia BB pudingového prášku a rumovú arómu (prípadne rum). Na práškovým cukrom jemne posypanej doske vypracujeme cesto, rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do tvaru obdlžníka na 3 až 4mm hrúbku.
- 3
Vymiešame maslo s cukrom. Týmto krémom natrieme 2 pláty hnedého pudingového cesta a zrolujeme. Rolády uložíme do chladničky. Pri servírovaní krájame 0,5 cm široké plátky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu