Nepečená roláda z BB pudingového prášku

editamarkos - fotkaeditamarkos, 29. novembra 2014

Babička pri rodinných oslavách vždy ponúkala aj túto roládu, ktorú som priam zbožňovala. Je tomu 30 rokov, čo som ju prvýkrát sama pripravila na Vianoce. Obsahuje málo surovín a ani príprava nezaberá veľa času, len je to poriadna sladká bomba.

60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
2 PL
1,5 dl
500 g
250 g
1 ks
Krém:
250 g
125 g
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    2 PL krištáľového cukru skaramelizujeme v nádobe, pridáme 1,5 dl vody a varíme, kým sa cukor úplne roztopí.

  2. 2

    Po vychladnutí cukrového roztoku primiešame 2 balenia BB pudingového prášku a rumovú arómu (prípadne rum). Na práškovým cukrom jemne posypanej doske vypracujeme cesto, rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme do tvaru obdlžníka na 3 až 4mm hrúbku.

  3. 3

    Vymiešame maslo s cukrom. Týmto krémom natrieme 2 pláty hnedého pudingového cesta a zrolujeme. Rolády uložíme do chladničky. Pri servírovaní krájame 0,5 cm široké plátky.

Diskusia k receptu

dogagador
To pudingove cesto ma zaujalo, krem musim vymysliet iny, lebo nemam rada maslovy.