Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 539 najnovší komentár dnes 12:41
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 539 najnovší komentár dnes 12:41
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Ailuj82: čistenie sedačky 28 najnovší komentár 15. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 406 najnovší komentár dnes 12:41
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 1 najnovší komentár 14. mája 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo +fotopostup
-
Jednoduchá kôprová omáčka
-
Syrom a jarnou cibuľkou plnené batôžky z cesta z chladničky +video
-
Sviečková na smotane +fotopostup
-
Mračnový chlieb +fotopostup
-
Strakatý jablčník s pudingom a čokoládou +fotopostup
-
Lambeth torta +fotopostup
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Gnocchi z cottage syra VIDEO
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
Pre chutnejší výsledok: Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
-
Nezostaňte hladní: 12 večerí na spôsob čo dom dal. Zachránia vás, keď ste nestihli nakúpiť
-
Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!
-
Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
Bulgur pilav, dusená mrkva s cesnakovým jogurtom a kura na kurkume + Isote, jogurtová polievka 😊
Naozaj tu clovek najde vsetko, perfektne.
Ukulickovana napln do parik, že? Dobry napad! Nejspis se ujme i v Praze :-)
Anooo! :-)
“Rychlost to byla neveliká, ale pohyb to byl” (Šimek a Grossmann)
Pozdravujem do Prahy 😊
Mäsovo-ryžové guľky v paprikovo-paradajkovej omáčke. A tmavý chlieb k tomu.
Hahaha, si ma rozosmiala, ze pochovali sardinku :-))).
Tu poslednych par dni krasne slnecno, dnes 18° a az pred chvilou zacalo fukat.
Kuracie kúsky a zelenina v bylinkovej smotanovej omáčke, knedlík
Karbonátky z ovsených vločiek so syrom, čerstvé lečo
Ďakujem
:-) to byla rychlost! :-)
😊 narobila si chuť na vajíčkové chleby aj mne
Jedno jídlo lepší, chutnější, než druhé!! Nějakou "arabarnu" mam brzo v planu, rýže bude tedy safranova a jeste i varianta citronová.
V Praze je krasne, sluníčko, teplo, máv :-)
Dnes bude čo zostalo zo včera :-) teľacie mäso na šťave a ryža - klasika. Ale dobrota.
Slniečko sa snaží vyhrabať spoza mrakov. Fúka, už asi tretí deň, silný uragán …
Karneval sa skončil včera - pochovali sardinku :-)
( tak ako sa na SK pochováva basa ).
V našom meste na hlavnom námestí boli postavené stánky kde predávali grilované sardinky - vôňa/smrad sa ťahal po celom meste …
Príjemný štvrtok prajem všetkým.
K tomu šalát z rajčín a cibule.
Pohánku dostať v dvoch verziách: mechanicky a termicky lúpanú. Poznáte to jednoducho, ak sú nažky tmavohnedé, ide o termicky lúpanú, ak sú svetlé, je to pohánka mechanicky lúpaná. Dostať aj pohánku - lámanku.
Ale podstatná vec...pohánku, napriek návodom na obale, nikdy nevarte. Zničí sa veľké množstvo rutínu. Stačí dať pohánku do misky, zaliať vriacou vodou (trebárs z kanvice ako kávu alebo čaj), zakryť a strčiť do perín, ako sa u nás vraví, teda zabaliť do paplóna, aby bola pohánka pekne v teplúčku. Po cca 30 minútach môžeme vybrať a pohánka je krásne mäkká a pripravená na ďalšie použitie. Do pokrmov ju pridáme až nakoniec, pretože je mäkká.
Ak chcem pohánku ako závarku do polievky, tak hneď po uvarení a odstavení polievky z ohňa pridám pohánku a nechám zakrytý hrniec. Kým polievka prechladne a dá sa jesť, pohánka bude mäkká. Treba ale počítať s tým, že nabobtná a zväčší objem.
V každom prípade má autorka úplnú pravdu, pohánka by mala mať stále miesto v našej kuchyni. :)