Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 563 najnovší komentár dnes 18:17
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 563 najnovší komentár dnes 18:17
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Ailuj82: čistenie sedačky 28 najnovší komentár 15. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 417 najnovší komentár dnes 18:17
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 1 najnovší komentár 14. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Gnocchi z cottage syra VIDEO
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
Pre chutnejší výsledok: Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
-
Nezostaňte hladní: 12 večerí na spôsob čo dom dal. Zachránia vás, keď ste nestihli nakúpiť
-
Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!
-
Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
Tiez poznám trochu tvoju krajinu kde zijes, v tú stranu od aosty ku sionu, tam sa vsak francúzky a potom sme aj viac pochodili do bellinzoli a okolia,. Co sa tyka reči, tak v taliansku je to sranda..kedze "donedávna" tu boli kralovstva či regiony a každý mal a stále má zauzívany ten svoj dialekt, jednoducho taliani,ale dôlezité že sa dohodnú..
Tieto moje gnocchi boli bezvaječné, v zásade cestoviny čerstvé nerobim do zásoby - nemrazím. urobim cesto, nasúlam,nakrájam a "prejdem" cez vidličku...na 500g zemiakov cca 150g múky, bud typ "0" alebo semolina grano duro rimacinata... môj muz je 2v1 italiano DOC aj IGP. stará skola, milanese DOC a napolitano IGP. Áno tradícia tu zohráva dôlezity aspekt(a sú nañ hrdí) a preto vravím že tu treba brať zivot s určitym druhom filosofie,a tak pozdrav toho "tvojho taliana z minifaktúry" že nech mu to frčí v plnej sile ,od srdca. ako sa tu hovorí "perche fare cose male si le puoi fare bene", - načo robit veci zle, ked ich môžes urobit dobre, a tak tu ludia robia veci ako sa to má a prenása sa to do kultúry/kultu žitia..pred nedávnom som videla s podobnou zivotnou filozofiou zaujimavy film....ak budete mat moznost,čas,a chut zhliadnite Adriano Olivetti - La forza di un sogno, má 2 časti,...idem teraz varit, majte sa
Rýchle varenie :)
Raz za čas, prečo nie, aspoň netreba hrnce umývať ;)
Tá baklava je nádherná! Zrejme by mi nechutila (nemám rada veľmi sladké), ale vyzerá tak lákavo, že by som určite aspoň raz do nej zahryzla.
Není nad výmenný obchod. Ten je najlepší! Ja som minulý rok vymieňala so susedou tekvice a cukety za domáce vajíčka. Obojstranná spokojnosť. Len každé ráno som musela sliepky presviedčať aby niesli. 😂
“Vajce a ja” - poznáš?
Nápodobne som na tom bola
Pozdravujem milá M. 😘
Však take zmizela rychlostí metelesku blesku! Ano, darek nad darky, NENI dort z polarky! A k tomu mi ještě kamoška upekla celou cihličku žitného, semínkového chleba. No, oplatím uzenými lososovými bříšky :-)
Tak takéto famózne a krásne gnocchi nerobí ani môj Talian, ktorý ma obchodík neďaleko. Často u neho nakupujem. Milujem taliansku kuchyňu. Majú rodinnú manufaktúru, skôr minifaktúru. Zamestnáva svoje babky a tety ( +65 ). Už len keď tam človek príde, tak nasaje tú atmosféru (a to ešte ani nejedol). Taliansky trochu viem, lebo “aj” musím (je to jeden zo 4 štátnych jazykov). Moji synovia ovládajú taliančinu skoro “perfektne” (maturity, štátne skúšky a aktívne požívanie). Je to malebná a intenzívna reč. Tak isto je talianska kuchyňa malebná a inšpiratívna. Ja osobne, budem veľmi rada a vďačná, ak do tejto diskusie pridáš pár nápadov, podnetov a skúseností s ňou.
Dakujem, nabudúce ak stihnem,- úsmev, pretože tieto cestoviny su za 1min hotove, takze na panvicu oprazim nasucho cerstvo mleté korenie, trochu vody z cestovín, dám pecorino a hned cestoviny z hrnca ,este zo 1 naberačku vody z cestovín,zamiesam, syr sa "skrémuje" a už nestiham ani fotit ani nič, len na tanieri este posypem pecorinom... keď som objavila toto pecorino ktoré pouzívam, to je ale že pecka, chut a vôna bryndze, ale struktúra je iná. unás su čerstvé cestoviny často. v nedelu som robila gnocchi s ragù....
Zeleninové rizoto podľa .
varecha.pravda.sk/recepty/ryza-so-zelerom-a-mangoldom-fot...
A k tomu ešte dusená zelenina.
Celý deň prší a má pršať aj cez víkend. No čo už. Čas na knihu, čaj a koláč :-))
😂😂
Nádherné! Už začal pôst?
Takto podobne som kedysi robievala “langoše z Michaloviec”, cesto mohlo byť v chladničke.
Narobila si chute 👍
Parádne cestoviny!
Tam ide tuším len Pecorino a čierny peper. To musí byť dobré! Škoda, že si neodfotila. Mňa by si skutočne potešila. Pozdravujem
🃏
Aj u nás.