Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
farbuska
„Čo dnes varíte? Marec-Apríl 2023 (26. diel)”
Mám zvyškový víkend (ako často po sviatkoch). Dnes na obed kelovo-zemiakový prívarok so pštrosím vajcom (vajíčko na tvrdo obalené v zmesi z trochy mletého bravčového mäsa, 2 starších rožkov zvlhčených mliekom, na drobné kúsky pokrájanej mozarelly, spojené 1 vajíčkom a ochutené koreninami a bylinkami, obalené v trojobale a vypražené). Takéto pštrosie vajce bude chutné aj na studeno so šalátom na večeru, prípadne pokrájané na plátky na sendvičový chlebík ak sa vyčasí a vybehneme von. Ráno som upiekla aj zvyškovú miništrúdľu zo zvyškov štrúdľového cesta, maku, jablka a hrozienok.


farbuska
„Snídání v dubnu 2023 (4)”
@farbuska (15.4.2023 08:49)
Och, a ako sladká víkendová bodka bol kúsok "zbytkovej" miništrúdle: použila som zbytok hotového štrúdľového cesta, potrela rozpusteným maslom a naplnila zbytkom už pomletého maku (zaliala troškou vriaceho mlieka), cukru, citrńovej kôry, jedného osamelého postrúhaného jablka a zbytkom hrozienok na dne vrecúška. Šťavnatá a chutná.