Cesto na bezlepkovú pizzu

nika8 - fotkanika8, 11. júna 2014
Cesto na bezlepkovú pizzu
Foto: nika8

Tento recept mám z knihy Varíme zdravě bez lepku. Odkedy som ho vyskúšala, už nerobím žiadne iné. Odporúčam vyskúšať, cesto je výborné.

30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

250 g
8 g
1/2 čl
1/2 čl
1 PL
225 ml




Postup

  1. 1

    Suroviny sú na 1 okrúhlu pizzu.

  2. 2

    Do múky dáme cukor, soľ a olej. Droždie si rozpustíme vo vlažnej vode a pridáme k múke. Môžme použiť aj sušené droždie - 1/2 balíčka. Miesime. Vymiesené cesto rozvaľkáme a dáme na plech na pečenie. Ja používam plech na pizzu, nemusím dávať papier na pečenie, ani plech ničím potierať. Ak pečieme na obyčajnom plechu, použijeme papier na pečenie.

    Cesto na bezlepkovú pizzu - obrázok 2
  3. 3

    Cesto necháme vykysnúť v rúre pri 40 °C asi 20 minút. Do rúry môžme dať počas kysnutia nad cesto vlhkú utierku.

    Cesto na bezlepkovú pizzu - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto si už pripravíme podľa chute. Ja som cesto potrela olejom, ostrým kečupom. Následne som dala rozdrvené paradajky, korenie mediteran, šunku, klobásku a olivy.

    Cesto na bezlepkovú pizzu - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pri 220 °C cca 20-30 minút. Upečenú pizzu som ešte posypala rukolou a hoblinami syra (nemusí byť) a okraje potrela cesnakom. Prajem dobrú chuť :)

    Cesto na bezlepkovú pizzu - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Rada vyskúšam,koľko Ti vyšlo z uvedeného množstva múky?Ďakujem :-)
nika8
:) to je v pohode. Dufam, ze bude chutit. Ma ju rad aj moj manzel a ten nie je celiatik.
elixir
Dnes som použila tento recept... Dala som však polohrubú múku, a cesnakový olivový olej... Bolo výborné, som moc spokojná. :) Trošku som cesto aj vyťahala do tenšia, na väčší plech. Ide do KK a určite ešte použijem, ďakujem za recept. :)



nika8
Nie je zac :), som rada, ze sa zadarila a hlavne chutila :). Vyzera vyborne. Hned by som si dala aj ja :)
laskomls
...dnes sme ochutnali, nechala som trosku hrubsi korpus, po upeceni bol makkuckyyyyyyy (ziadny lamavy papier) a taky mnamkujeme,
len sa tak za nou zaprasilo...spokojnost zarucena,
vdaka C-:
používateľ nemá avatar
msk
msk
Veľmi dobrý recept na bezlepkovú pizzu, odporúčam všetkým bezlepkáčom, dokonca aj mne chutila a to je už čo povedať. Doterajšie bezlepkové pizze boli tvrdé a lámavé, táto je fajn mäkká a chutná. Ďakujem za recept.
popoluska340
Paradny receptik,som bezlepkarka a upiect dobru pizzu je naozaj umenie,k tomu treba dobry a odskusanny receptik.Ukladam na vyskusanie,dokupim drozdie a upeciem.
sadell
Zdravim, mam taky tortovy korpusovy okruhly plech. So stranami, ktore sa daju odstranit. Vyjde to podla Vas dobre na takomto niecom? Mam tam nechat aj tie strany pri peceni?
nicole100
Dobry den, fantasticky recept! Muku Mix B som nezohnala tak som robila s mukou - Jizerkou. Cesto s nou malo trosku inu konzistenciu, ale nechala som ho 10 -15 min nakysnut pred vyvalkanim a posypala este trochou muky, ale dalej som postupovala ako u Vas a musim uznat, klobuk dole! Uz roky zhanam dobry recept na bezlepkovu pizzu a konecne mozem s hladanim prestat! Dakujem!
1x nika8
badurka30
Toto cesto je naozaj perfektne!! Nemala som Schar muku tak som pouzila promix, malinko som dosypala, lebo cesto sa dost lepilo ale inak som postupovala presne podla receptu. A je naozaj vyborna. Som rada ze konecne mam domace chutne cesto aj na bezlepkovu pizzu, ktore po upeceni nieje ako kamen??
Dakujem?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia