Dobrý deň, prosím vás, ako skladujete vianočné oblátky. Chcela by som už začať vyrábať pre rodinu, ale ako ich uskladniť, aby nenavlhli a boli chrumkavé? Stačí nasáčkovať a zataviť? Máte nejaký typ na zatavovač sáčkov? Ďakujem
Balim do mikrotenovych sackov a ukladam do velkych zatvaracich plastovych boxov. Kedysi mi tiez navlhli, boli v v chladnejsej miestnosti kde bola vacsia blizkost. Odvtedy davam blizsie k radiatoru
Balim do mikrotenovych sackov a ukladam do velkych zatvaracich plastovych boxov. Kedysi mi tiez navlhli, boli v v chladnejsej miestnosti kde bola vacsia blizkost. Odvtedy davam blizsie k radiatoru
Pekávala som ich už od októbra a dávala voľne do veľkých papierom vystlaných kartónových krabíc, na skrine do miestností, ktoré sú vykurované, a ak nie, tak určite nie studené a vlhké. Takto vydržia niekoľko mesiacov bez újmy. Boli výborné ešte aj na Veľkú noc. Asi by som ich nezatvárala do žiadnych sáčkov, navlhnú určite od svojej zvyškovej vlhkosti.
Ach, vianočné oblátky – to je chuť môjho detstva! Pamätám si, ako ich babička vždy piekla na sviatky a vôňa sa šírila po celom dome. Recept je síce jednoduchý, ale toľko lásky v ňom je! Dnes sa dá nájsť mnoho rôznych variácií, napríklad som narazila na zaujímavé recepty na adroma.sk. Možno by sa tam našlo aj niečo nové na oblátky? Ale klasika je stále tá najobľúbenejšia!
Diskusia k téme