Slivkový koláč
Slivkový koláč

Bleskurýchly jogurtový koláč so slivkami

mycake - fotkamycake, 5. októbra 2017
Bleskurýchly jogurtový koláč so slivkami
Foto: Mycake

Tento koláčik môžete skvelo kombinovať s akýmkoľvek ovocím, ale ja mám doma práve sladučké šťavnaté slivky, takže sa ich neviem dojesť:) Koláčik je jemný, chutný a hotový raz dva. Len zmiešame všetky suroviny vareškou v miske a šupneme do rúry.

12
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 šálky
1/2 šálky
1/2 šálky
1 šálka
1/2 šálky rozpustené (alebo olej)
1 ks
1,5 KL
2 PL
Na posýpku:
1 PL
2 PL
3 PL
10 ks
2 PL (nemusia byť)
 na vymazanie formy
 na vysypanie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použila som šálku s objemom 200 ml. V miske si premiešam preosiatu múku, prášok do pečiva a cukor spolu s jogurtom. Pridám olej, mlieko a vajíčko, a ešte raz poriadne všetko spolu zamiešam.

  2. 2

    Hotové cesto roztriem na tukom vymastenú a múkou vysypanú formu. Na vrch naukladám nakrájané slivky, posypem mandľovými lupienkami a zasypeme posýpkou.

  3. 3

    Pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 25-30 minút podľa typu rúry do zlata.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Bezva receptík, rychlý a vděčný! Krásné foto - slivková mandala!
mám ho v v ešte jednoduchejšej verzii... pečiem ho už 20 rokov, s rôznymi obmenami oblohy a vždy chutí báječne. Kelímok jogurtu... a ostatné ingrediencie odmeriavať kelímkom z jogurtu...1,5 kelímku polohrubá múka, pol kelímku cukor, 1 prášok do pečiva a jedno vajce. Je to na formu okrúhlu 26-28 cm... ak na veľký plech, tak veľký jogurt, všetko odmeriavať ako v prvej verzii, len pridať o jedno vajíčko viac. Je fakt výborný, nikdy nesklamal.