Škoricovo-jablková bábovka fotorecept

ola111 - fotkaola111, 23. marca 2012
Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept)
Foto: ola111

Voňavá,šťavnatá bábovka.

12
porcií
20 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1
1
2 Čl
3 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 hrnček nastrúhané
Na vymazanie formy:




Postup

  1. 1

    Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh.Zmiešame všetky sypké ingrediencie.

    Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne zapracujeme žľtka,olej,mlieko a nahrubo nastrúhané jablká-jeden hrnček sú dve menšie alebo jedno veľké jablko.

    Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme cesto.

    Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zľahka vmiešame tuhý sneh.

    Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto nalejeme do vymastenej,hrubou múkou vysypanej formy.

    Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme asi 45-50 minút pri miernej teplote,180°C.

  7. 7

    Upečenú bábovku necháme vychladnúť,

    Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pocukrujeme.

    Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rozkrájame,urobíme si obľúbený nápoj a vychutnávame:-)))

    Škoricovo-jablková bábovka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

lia66
Jablká, škorica, bábovka-všetko, čo lúbim...mňááám!!!
cica2
zbožňujem kde je škorica a jablká, krásne sa ti vydarilla...kk :-))
an3da
Veľmi krásne a istotne aj chutné, možno zajtra vyskúšam, KK
zdezda
jééééj, tá je krásna, chutná a ešte aj hrnčeková :-)))))), hneď som ju preposlala aj ostatnej rodine
an3da
Bábovka je upečená, pocukrená a teraz sa chladí. Kým sa piekla,
v kuchyni krásne voňalo :-)
majlus
už teraz si viem predstaviť tu chuť a vôňu... ďakujem za inšpiráciu.
vareska1
vyzerá neskutočne vláčne ... už je zaradená v Najbližšie vyskúšam :)
3sandra3
aj ja si dávam do kk... fakt je krásna,,, musí byť výborná
betyb
vyborny recept!tesim sa, ze ho vyskusam, ale este pred tym, mozes upresnit objem hrnceku, prosim?dakujem a krasny den :-)
ola111
@betyb ,hrnček má 250ml,asi ti odpovedám už neskoro,čo mi je ľúto,
krásny deň aj tebe :-)))
lucylee
@ola111 je fantasticka! Stavnata a vlacna. Urcite ju budem piect teraz casto. Skorica a jablcka sa mi spajaju s jesenou a ja ju zboznujem tak ako aj tvoju babovku :)
ola111
@lucylee ,sa moooc teším,že chutila.A jeseň je aj moje naj-obdobie a
gaštany k tomu,tak si ju vychutnávaj,bábovku aj jeseň :))))))
marianne
@ola 111 je na 1* upecena a prave sme ju ochutnali,je naozaj vynikajuca.Dakujem za vyborny babovkovy receptik,taktiez ju radim do chlievika stalice:-) bude castejsie.Vlacna,stavnataa a velmi chutna je....
ola111
@marianne ,vy ste tuším tiež bábovkový,ja keď nie každý,ale každý druhý pečiem na víkendové raňajky..,som rada,že chutila :)))
anjes180
práve som vyskúšala a je skvelá, len som ju musela piecť trošku dlhšie, asi hodinku ...
anjes180
použila som 250 ml hrnček, ale myslím, že v pohode môže byť aj 300 ml hrnček ...
hanami13
Dnes som piekla... vybornaaaa.. dakujem.. uz je ulozena KK
hela60
Bábovka je naozaj veľmi dobrá. Jablká +škorica, to zbožňujem
renatka123
Je vynikajúca, peciem už druhu. Šťavnatá a jednoduchá. Ja som pridala ešte aj hrozienka :-)
zuzla16
toto robim ako kolac na plech a po upeceni dam na vrch lekvar a roztopenu cokoladu.. odporucam :-)
wegush
Tento recept je skvelý. Bábovky som robievala veľmi zriedka, všetky ktoré som skúšala mi totiž pripadali suché. No táto je famózna. Jablká ju robia vláčnou 😋 Ďakujem za super recept. Dnes som ju robila už 4 krát v pomerne krátkom čase a dokonca som ju už robila aj na plech. Nechcelo sa mi vyťahovať formu 😂 a aj tak bola úžasná 🤤
lenik
Už viackrát som ju piekla a stále sa k tomu receptu vrátim. Výborná je




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia