![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepková vianočka
Vianočka nám chýbala v bezlepkovej strave a náhodou som objavila recept na nete, tak som ho musela vyskúšať....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štafetková roláda
Pôvodne sa z ingrediencií uvedených v recepte pripravujú štafetky. Ja som si trochu uľahčila postup prípravy, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kysnutá bábovka s tvarohom a kandizovaným ovocím
Bábovka napríklad na adventný čas. Každý kúsok s čokoládovým stromčekom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trhané bravčové mäso Pulled pork
Obmena známeho jedla. Exotická kombinácia chutí. Najviac sa hodí s čínskymi bao buns.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Adventná bábovka so slivkovým lekvárom
Do misky preosejeme 450 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 kypriaci prášok do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená brokolica so zálievkou z tofu
Brokolica sa u nás teší veľkej obľube. Je to jedna z najzdravších zelenín. Spojením so...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený pstruh plnený sušenými slivkami
Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Farebná cukrová poleva a podrobný návod na zdobenie medovníkov
Sviatočnému pečivu kraľujú tradičné medovníčky, ktoré sú najkrajšie ozdobené cukrovou polevou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Muffiny s čokoládou podľa Svetli
Konečne som vyskúšala recept na úžasné muffiny a vydarili sa, rada by som sa oň s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šarišský sladký kapustový závin
Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Citrónová bábovka
Tento recept je veľmi rýchly a jednoduchý. V podstate vôbec nie je dôležité samostatne mixovať jednotlivé...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste
Hľadala som recept na koláč, kde miniem kúpené lístkové cestá. Podarilo sa. Suroviny na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rýchle cuketové lečo
Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkovo-hruškový crumble po brniansky
Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačica so sušeným ovocím
Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mrkvovo-cviklový šalát
Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veľmi chutné záviny
Už som vyskúšala veľa receptov na záviny a nedalo mi nevyskúšať aj ďalší recept a vôbec neľutujem,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajková polievka s cícerom
Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....