Foto: pusta
Veľmi osviežujúci šalát na leto z valeriánky poľnej, červenej cibule, datľových paradajok a uhorky s citrónovo - olejovou zálievkou a posypané petržlenovou vňaťou.
porcie
príprava
Postup
-
1
Očistenú červenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky,....
-
2
...valeriánku poľnú som umyla, nechala dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
-
3
...pripravila som citrónovú šťavu,...
-
4
...petržlenovú vňať som nasekala na jemno,....
-
5
...datľové paradajky som pokrájala na polovičky,...
-
6
...uhorku na malé kocky,...
-
7
...valeriánku som rozdelila na taniere,...
-
8
...pridala som cibuľu, paradajky, uhorku, osolila,...
-
9
...posypala petržlenovou vňaťou,..
-
10
...pokvapkala citrónovou šťavou a olivovým olejom, podávala s čerstvo upečenými domácimi maslovými rožkami, recept mám na vareche.
-
11
Ide o veľmi osviežujúci letný šalát jemnej chuti, ktorý je rýchlo hotový, dobre padne v sparných dňoch ako samostatné ľahké jedlo, ale môže byť aj veľmi chutnou prílohou k pečenému mäsku z hydiny, jahňaťa, k hovädziemu i bravčovému a k pečeným rybám.
Diskusia k receptu