
Lečo, ako robím ja
Takto ma naučila robiť lečo moja staršia kolegyňa, ktorá bola maďarskej národnosti. Rozdiel od predchádzajúceho...

Karfiolový perkelt - rýchly a chutný
Spomienka na krstných rodičov z Jelšavy, ktorí ma naučili jesť raky, ale aj perkelt zo zelenej fazuľky či karfiolu....

Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...

Bravčové pliecko na znojemský spôsob
Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec....

Cestoviny s kuracím mäsom a so zeleninou
Keďže som musel držať pečeňovú diétu, kde sa nemôže na varenie používať tuk, tak som...

Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....

Zemiaky na paprike s kuracinou
Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)!...

Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...

Bravčová pečeň podľa Fishing & Hunting
Tento recept som videl v relácii Fishing & Hunting - spomínali síce pečeň z diviaka,...

Zemiaky zapečené s mletou teľacinou
Vyše polroka som „laboroval“ so svojou infikovanou nohou a tak mal dostatok času na potulky so svákom Google-om...

Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom
Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená....

Risotto so sterilizovanými hubami podľa mňa
O tom, že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské, čo sa týka chuti, v ničom nezaostáva....

Hovädzie líčka na víne
Dostali sa ku mne hovädzie líčka a toto je naozaj jednoduchý aj keď časovo zdĺhavý recept...

Fašírky v ostro-kyslej hubovej omáčke
Tento recept som dávnejšie našla na nete, no ale to by som nebola ja, keby som ho neupravila....

Kuracie prsia s ryžovými rezancami
Po dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho...

Chilli con carne po mojom
Využila som "pomôcku", ktorú mám kúpenú v Nemecku a končila jej doba trvanlivosti, na prípravu...

Dusená ryža
Dusená ryža je veľmi obľúbená potravina. Dokumentujeme postup prípravy podľa knihy: Technológie pre 1. ročník...

Fantastické zapekané cestoviny s kuracím mäsom
Tento recept je špecifický svojou jednoduchosťou a fantastickým výsledkom :)

Zimný fazuľkový prívarok U3V
Väčšina mojich súputníkov a konškolákov mi dá určite za pravdu, že po 35-45 rokoch života v...

Vegetariánsky prívarok Mageirio z Grécka
Veľmi som si obľúbil novú tvár televíznej kuchyne, Diane Kochilas. Vyše mesiaca nás sprevádzala po...

Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken)
Recept mám z jednej anglickej kuchárky a doladené podľa mojej chuti....

Lahodné závitky so slivkovou omáčkou
Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...

Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím...

Kačacie prsia s lokšami a kapustou s jabĺčkom
Aj vám v tomto období pristane kačka na stôl? Ak áno, pridávam pre inšpiráciu tieto chutné šťavnaté prsia s domácimi lokšami a výbornou kapustou s jabĺčkom....

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...

Granadír s bryndzou
Áno, dobre vidíte. Skúste a vychutnajte dobrotu v ústach. Ochutnali sme to v lete...

Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...

Krupicová kaše s karamelizovanými jablíčky podle receptu mojí babičky
Od dětství jsem nebyla milovník čokolády a kakaa vůbec. Krmit mě nebylo nic jednoduchého, protože jsem většinu dětské stravy odmítala jíst. Babička moje chutě přelstila a krupicovou kaši polila jablíčkovým rozvarem....

Kurací paprikáš
Kura na paprike so smotanou je vynikajúce sýte jedlo, tentokrát som robila z kuracích stehien s...

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....

Rizoto z mäsa z polievky
V polievke som mala veľa mäsa aj zeleniny, z časti som urobila rizoto, také obyčajné...

Grenadier marsh so Znojmo okrou
U nás doma je známych niekoľko desiatok jedál so všeobecnou obľubou. Medzi ne určite patrí i...

Cuketa s mrkví a hráškem na karí
Při očkování proti chřipce jsme s naším panem doktorem diskutovali o jídle. Čekárna prázdná tak dost času. No a řeč přišla na cukety. Jak je dělá on a jak já....