Foto: bogar
Strešenina, strasanka, smetisko, striasanka, každý kraj to volá inak, napíš aký názov poznáš ty...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpustila som si masť , opražila na nej do sklovita nakrájanú cibuľku a jeden cesnak, pridala som na kocky nakrájanú slaninku a taktiež ju popražila, ďalej kyslú kapustu - nepremytú, keďže milujem kyslé.
-
2
Poriadne popražila, pridala som rascu, čierne korenie, soľ opatrne. Všetko premiešala, popražila.
-
3
Medzitým som očistila zemiaky uvarené v šupke v slanej vode.
-
4
Pridala na záver červenú papriku a podliala vodou, prikryla a nechala dusiť, kým kapusta nezmäkne. Treba to kontrolovať a pridávať vodu ak je to potrebné.
-
5
K zmäknutej kapuste som pridala na drobno nakrájané zemiaky, všetko spolu poriadne opražila a pridala trochu masla na chuť. Hotovo... Môžeme podávať ako prílohu k mäsu alebo samostatne s kyslou smotanou je to geniálne. Niekto pridáva aj klobásu, no mne vôbec nechýba...
Diskusia k receptu