prazdny

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu

Bezmäsité jedlá

Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

prazdny

Šarišský sladký kapustový závin

Koláče

Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...

prazdny

Špagetová tekvica zapekaná s párkami

Hlavné jedlá

Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

prazdny

Jablkovo-hruškový crumble po brniansky

Koláče

Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať...

prazdny

Kačica so sušeným ovocím

Hlavné jedlá

Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....

prazdny

Mrkvovo-cviklový šalát

Bezmäsité jedlá

Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva...

prazdny

Cestoviny s pečenou tekvicou

Cestoviny

Pohodové jedlo na sychravé dni.

prazdny

Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka

Koláče

Jednoduchý nenáročný koláčik, mierkou je 200 ml hrnček. Aktuálny na tento predvianočný čas...

prazdny

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou

Večera

Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....

prazdny

Šalát z koreňovej zeleniny

Bezmäsité jedlá

Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer....

prazdny

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....

prazdny

Pečené gaštany z teplovzdušnej fritézy

Dezerty

Videla som viacero receptov na pečenie gaštanov v teplovzdušnej fritéze (tzv. airfryer). Chcela som tento...

prazdny

Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Naše figy začali dozrievať až neskôr, tak ešte stále vymýšľam recepty ako ich využiť. A...

prazdny

Oko zo špagetovej tekvice

Bezmäsité jedlá

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

prazdny

Halloweenska bábovka

Koláče

Zmäknuté maslo mixérom vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému, pridáme vanilkový cukor, žĺtky oddelené...

prazdny

Krupoto s cviklou

Bezmäsité jedlá

Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....

prazdny

Brownies z cvikly

Koláče

Cvikla je veľmi zdravá zelenina, ktorá sa dá použiť nielen na chutné jedlá, ale aj...

prazdny

Tvarohový koláč so slivkami

Koláče

Niečo pre milovníkov tvarohových a ovocných koláčov. Slivky a škorica dodávajú koláčiku fantastickú chuť.

prazdny

Kačka pečená na jablkách

Hlavné jedlá

Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

prazdny

Zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou

Bezmäsité jedlá

Zeleninu na šalát môžeme vymeniť podľa svojej chuti. Dôležitá je tu medovo-horčicová zálievka, ktorá šalátu...

prazdny

Krémová tekvicová polievka

Bezmäsité jedlá

Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme na kocky narezanú mrkvu, petržlen, ošúpanú tekvicu...

prazdny

Bochník z oranžovej tekvice

Koláče

Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice....

prazdny

Sterilizovaná cvikla

Bezmäsité jedlá

Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....

prazdny

Jablkové guľôčky

Dezerty

Jablkových koláčov sa v našich končinách pečie mnoho druhov. Všetky sú výborné, šťavnaté. Poznáte...

prazdny

Kysnutý slivkový koláč s tvarohom a posýpkou

Koláče

Pre tých, ktorí majú radi kysnuté koláče....

prazdny

Nakladané mrkvičky

Prílohy

Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....

prazdny

Halušky z hokkaido tekvice

Cestoviny

Tento recept milujem a hokkaido tekvica vo mne evokuje jesenné obdobie a teplo domova. Keď ich...

prazdny

Džem z arónie

Nátierky

Obávala som sa, že džem bude trpký, ale mýlila som sa. Je výborný

prazdny

Kompót z arónie

Plody arónie sú veľmi zdravé. Jeden zo spôsobov, ako ich uchovať na zimu, je...

prazdny

Hroznový koláč

Koláče

Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré...

prazdny

Bravčové kotlety v kastróle

Bravčové mäso

Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....

prazdny

Šalát z oranžovej tekvice so šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Chutný šalát sa dá pripraviť aj z akejkoľvek tekvice. Stačí nakombinovať, niekedy aj zaimprovizovať a...

prazdny

Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi

Cestoviny

V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa...

prazdny

Rýchle keksíky s vôňou škorice ku kávičke

Dezerty

Kto má rád škoricu a jej vôňu, môže vyskúšať.

prazdny

Fašírky z oranžovej tekvice

Bezmäsité jedlá

Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...