
Palacinky Teremok - Теремок
Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala...

Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle
Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do mrazničky ale...

Tvaroh z jogurtu
Veľmi chutný doma vyrobený hrudkovitý tvaroh z gréckeho jogurtu. Používam ho najmä do böreku :-) Recept...

Zelný salát s pomerančem
Tak jsem si říkal, že udělám také něco úplně zdravého. Měl jsem malou hlávku zelí...

Zeleninové fašírky z odšťavovača
Obed doslova z „odpadu“ - pevné časti zeleniny a ovocia, čo vypľul odšťavovač do nádobky na...

Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Polievka je plná vitamínov, minerálov, ale hlavne vlákniny, ktorá je pre chudnutie a správne...

Zemiaková mrvenička do polievky
Ďalší recept z babičkovských receptov. Mrvenička vhodná na zahustenie polievok.

Fantastický čokoládový termix
V hrnci zohrejeme smotanu, tesne pod bod varu. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky, vložíme...

Výborný krém Raffaello
Týmto výborným krémom som naplnila jednoduchu tortičku. Korpus bol urobený zo 6 vajec.

Zemiakové placky s hubami
Najprv si na troške oleja speníme pokrájanú cibuľu a pridáme očistené a na drobno pokrajané huby a...

Zapekané plnené šampiňóny portobello
Veľké krémové steakové šampiňóny, plnené červenou paprikou a syrom so zeleným korením, sa môžu hodiť...

Restované kuracie prsia na zelenine
Tento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s...

Brokolicovo-špenátová krémová polievka s pórom a syrom
Brokolica je skutočná výživová bomba! Obsahuje veľké množstvo draslíka, železa, fosforu i horčíka, selén,...

Špagety s nivou a kukuricou
Super rýchla večera. Špagety, niva, kukurica a pochutí si celá rodina...

Kuracie ragú z vykosteného stehna
Jednoduché ragú so zeleninou teraz z vykosteného kuracieho stehna

Vyprážaný double rezeň v jemnom župane
Variant so strúhaným slovenským údeným oštiepkom „Liptov”, ale aj s chutou zmenou trojobalu na konečné vyprážanie....

Pánvičková smažená rýže
Zcela úmyslně uvádím tento název. Mnozí by mně asi upozornili, že rizoto má být krémové....

Bravčová panenka na zelenom korení s tymianom
Jednoduchý recept na chutnú a šťavnatú bravčovú panenku

Lievance s figovým krémom
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.

Kuracie prsia s brokolicou a cestovinou
Je to ľahko stráviteľné, zdravšie a pomerne rýchlo uvarené.

Massaman kuracie karí
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a...

Kuriatka na šalotke s cuketkou
Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...

Çemen/Čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na...

Zdravá brokolicová polievka bez smotany
Ako prvé si nachystáme suroviny: umyjeme brokolicu a mladú cibuľku. Očistíme mrkvu, zemiaky a...

Rösti ako ho ja mám rada
Jednoduché, lacné a rýchle jedlo, ktorým zdoláme hlad za niekoľko minút.

Lievance z tvarohu a obilninových vločiek
Mám rada lievance pre ich nenáročnú prípravu a v neposlednom rade aj pre chuť. Je ich...

Nakladaný encián
Cez sviatky, a trochu aj po nich, som bola v dcérinej rodinke. Keď začala...

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota
Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom
Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na tenko, ...

Úžasné Bounty guľky
Úžasné, pretože takto reagovali tí, ktorí guličky ochutnali. Nie sú náročné na prípravu,...

Dusený hrášok na pancette a šalotke
Veľmi jednoduchý, no na druhej strane chutný recept, ktorým ma inšpirovala Contessa, moja obľúbená...

Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou
Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské...