Marhulové guľky
Marhulove gulky zo syroveho cesta , posypane orechami, su oblubenym jedlom v mojej rodine....
Jogurtová zmrzlina a la Mischa
Kedysi ked v obchode bola dostať maximálne tak Polárková torta alebo Ruská zmrzlina robievala som domácu zmrzlinu...
Parené buchty
Dnes som robila parené buchty. Tak som postup rovno nafotografovala, možno sa zíde menej skúsených...
Rebarborový koláč so snehom
Očistenu a nakrajanu rebarboru dame do hrnca , podlejeme malinko vodou( stačí 1/2 dcl) aby nam neprihorela....
Mrkvové šatôčky
Keď sa v chladničke z nejakého dôvodu "ocitne" väčšie množstvo mrkvy (ale aj pri iných príležitostiach) je...
Škoricové kysnuté osie hniezda
Tu ich volame "Cinnamon rolls" a ktokolvek pride sem na navštevu nemoze zabudnut na vonu z nakupneho...
Pumpkin pie - koláč z tekvice
Paj z upecenej zltej tekvice. Jestvuje vela variacii tohto tradicneho americkeho kolaca. Tento recept...
Čoko-koko rožky
Do vlazneho mlieka pridajte cukor a drozdie. Chvilu nechame bokom. Medzitym si vyšlahame ...
Plnený orechový pletenec
Hebučký, mäkkulinký, rozplývajúci sa na jazyku... čo k tomu viac dodať? Treba skúsiť
Starodávny tvarožník
Taketo tvarozniky piekla mama davno v nasej domacej vekej pekarenskej peci, kde sa ich zmestilo aj...
Domáci tvaroh v Canade
Ked si chcem tu upiect mamine dobre slovenske tvarozniky ako ich originalne robila ona, tak si...
Moravské buchtičky
Moravské koláče podľa tohto receptu pečiem už 25 rokov. Vždy majú úspech. Možno preto že...
Jablkové pité - klasické
Pekný predveľkonočný čas. Pridávam môj osvedčený recept , "jablkové pyté" (možno naše spolu varechárky ho...
Bublanina Jarka
Nechcem byť konkurent @klaura, ale ja pridám málo zmenený postup, tak to robievala moja mama,...
Kokosové venčeky
Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla, to pridame az ked sa nam všetko spojí....
Čokoládová babka
Vymiesime si cesto, musi byt pekne hladke, makke a nelepive. Dame do vačšej misy , zakryjeme a...
Trasená torta
Môj obľúbený, rýchly recept, ak sa ozve nečakaná návšteva. Táto je s mandarínkami, ...
Karamelovo-škoricové slimáky
CESTO sa robí den vopred, vtedy je lepšie. Miesi sa len kratučko, je fantasticke, a skladuje...