![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dezert z tapioky, bielej čokolády a kešu orieškov
Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor a tapiokové perly. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzovníky
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom
Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová panenka na špargľovom rizote
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Veterníky s hráškovou penou
Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou
Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou
Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom
Sušienky rozmrvíme najemno, zmiešame s maslom, vyplníme dno a boky tortovej formy (priemer asi 25 cm). Dáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Arančini s malinami a bielou čokoládou
Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrové krekry so šunkou a s tapenádou
Zo studeného masla, múky, postrúhaného syra a vaječného žĺtka vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím
V mixéri vyšľaháme maslo s preosiatym cukrom dopenista. Po jednom prilievame vajcia.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ragú z králika na červenom víne
Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trubičky s jablkovým snehom
Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na pásy dlhé asi 15 cm a široké 1, 5 cm...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Škvarkové maxi pagáče
Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V...