Foto: matased
Mala som doma viac tvarohu, tak som si povedala, že vyskúšam niečo nové...Po siahodlhom listovaní ma zaujal tento zákusok, s chuťou som sa doňho Zobraziť celý popisMala som doma viac tvarohu, tak som si povedala, že vyskúšam niečo nové...Po siahodlhom listovaní ma zaujal tento zákusok, s chuťou som sa doňho pustila. Zaujímavá je na ňom poleva, ktorá celkom nestuhne, má výbornú chuť, ale je trocha sladká, tak Vám hneď doporučujem, pridávať cukor radšej postupne, podľa chuti. Tak a teraz sa už len pustite do toho!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
3 ks |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
z 5 bielkov |
|
Poleva: | |
300 g |
|
140 g |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Zo všetkých surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme vychladnúť do chladničky.
-
2
Medzitým si pripravíme náplň: V miske si rozmiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme Solamyl, žĺtky a nakoniec vyšľahaný sneh z 5 bielkov.
-
3
Keď máme náplň pripravenú, cesto vyberieme z chladničky a polovicu nastrúhame na menší vymastený plech. Naň rovnomerne rozotrieme tvarohovú náplň, na ktorú postrúhame aj druhú polovicu cesta. Plech dáme do trúby upiecť, pri teplote 180 stupňov na trištvrte hodinu.
-
4
Pripravíme si polevu: V kastróliku si dáme rozpustiť cukor s maslom, kakaom, vodou a rumom.Miešame dohladka, až po bod varu a hneď odstavíme.
-
5
Na upečený, ešte teplý zákusok vylejeme pripravenú polevu a necháme ju v chlade stuhnúť.
matased nepoznaš nahodou Janku Tomancovu ?