Foto: ailuj82
kombinácia kysnutého a lístkového cesta.
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, droždia, žĺtka, oleja, cukru a mlieka vypracujeme cesto, necháme kysnúť asi 20 min. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, poprášime múkou a rozvaľkáme na ňom kysnuté cesto.
-
2
Preložíme ako na pagáče.
-
3
A ešte kraje k sebe. Necháme kysnúť asi 15 min.. Potom rozvaľkáme cesto a ešte raz preložíme.
-
4
Po 15 min. rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm, krájame štvorce a skrúcame ako rožky.
-
5
Ukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre. Cesto nie je ani sladké ani slané. Ja som pár rožkov potrele nad parou vyšľahanými bielkami s cukrom.
Diskusia k receptu