
Chrumkavý pečený cícer
Cícer deň vopred namočíme. V mnohých receptoch cícer uvaria a až tak upečú. Ja som...

Makaróny s fazuľovo - cesnakovou krémovou omáčkou
Pripravíme si suroviny. Použila som mrazenú fazuľu. Ak použijeme sušenú, deň vopred ju namočíme....

Šalát z pečených zemiakov, hlivy a baklažánov
Baklažány prekrojíme na polovice a osolíme. Necháme 30 minút stáť.

Tekvicové pyré
Pretože som dnes vložila dva recepty s použitím tekvicového pyré prikladám spôsob prípravy väčšieho množstva pyré naraz....

Odpaľované knedličky ako príloha
Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.

Koláč s hubami a baklažánmi
Cesto: Všetky suroviny miesime asi 5 minút. Cesto necháme odpočívať cca 15 minút. ja som...

Špenátové palacinky
Na Vareche už špenátové palacinky sú. Tieto pridávam, pretože ja ich ukladám do rajčinovej postieľky...

Syr s modrou plesňou
Myslim si ze vacsina ludi co bude tento recept citat ho nebude robit. Priprava tohto syra...

Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami
Zemiaky som dala variť v šupke do polomäkka.

Polievka z pečeného karfiolu a cesnaku
Pripravíme si väčší karfiol a 2 celé hlavičky cesnaku.

Mrkvový džem
Keďže mám veľa mrkvovej drti, tak som uvarila zo pár pohárikov mrkvového džemíku. Inšpirovala som...

Sójové rezne
Sója obsahuje najviac bielkovín zo všetkých plodín, sú ľahko stráviteľné a vstrebávané.

Jesenná polievka
V nedeľu sme upratali našu mini záhradku na chalupe. Zobrali posledné giganty a zeler. Popálili...

Sladký dezertík aj pre celiatikov
Tak takúto dobrotu môžete urobiť na raňajky, desiatu, olovrant............. alebo...

Pohánkové halušky s kyslou kapustou a falošnou slaninkou
Tento pokrm je uvarený podľa markobiotickej kuchárky na nete. Dcére aj vnučke chutil, uvarila ho...

Chalupárske želé
V lete na chate( chalupe) som čítala výstrižky z časopisov a tam som natrafila na...

Tofu s pórom, šampiňónami a zázvorom
Tento recept robím už roky a aj keď ten môj tofu a sóju nemusí, toto je...

Základ na lečo z ačokči
Dnes som si pripravila základ na lečo z ačokči. Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky...

Quiche s tekvicovým cestom
Recept na taketo tekvicove cesto som videla uz dost davno v jednej kucharskej knihe. Konecne som...

Sušená ačokča
Usušila so si plody ačokči, na nete sa píše, že je to výborné dochucovadlo do...

Zapečené chlebové košíčky
Inspiraciu na tento recept som nasla na internete. V originalnom recepte bola pouzita ricota a plnka...

Brokolicové šatôčky
Listkove cesto je vynikajuca vec. Da sa robit na velmi vela sposobov. Ja som ho...

Cestoviny s boloňskou omáčkou a sójovou drťou
Niekedy máme mäsa už vyše hlavy, tak si spravíme cestoviny so sójovou drťou.

Sudová kapusta ( fotorecept )
Každý máme ten svoj obľúbený recetík a domáca je domáca. Tá je najlepšia...

Sterilizovaná ačokča
Začala som pestovať ačokču. Mám z nej rešpekt, už som ju jedla surovú a teraz...

Zemiakový šalát s nakladanými hubami
Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.