Vyprážany halloumi v pivovom cestíčku fotorecept
Foto: palokuchki
Asi pred tyzdnom som pridala recept na vyrobu tohto syra. Dnes pridavam este jeden recept, teraz je to uz upraveny vyprazeny halloumi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Den predtym ako som isla halloumi vyprazat vybrala som ho zo slaneho nalevu a dala som ho do studenej prevarenej vody. Na druhy den som syr vysusila a nakrajala na platky hrube asi 1cm.
-
2
Cesticko som urobila rozmiesanim muky so zltkom, solou , korenim a pivom. Na koniec som do cesticka pomaly primiesala sneh z bielka. Kto nema rad pivo v cesticku moze ho nahradit vodou.
-
3
Syr som najprv obalila v hladkej muke
-
4
a potom v cesticku.
-
5
Syr som vyprazala v rozohriatom oleji .
-
6
Ako prilohu som pripravila zemiakove fasirky. Neviem ako to spravnejsie pomenovat. Zemiaky som uvarila v supke v slanej vode do polomakka. Studene zemiaky som ocistila, postruhala, osolila a okorenila.
-
7
Zo zemiakov som sformovala fasirky,
-
8
ktore som potom oprazila na panvici. Na panvicu som dala asi dve polievkove lyzice oleja.
-
9
Vyprazeny syr som podavala s tatarskou omackou a s kecupom.
je velmi vhodne a chutne aj na obalovanie rybaciny ;-)