Šalát z mladej cibuľky a kyslej smotany, tzv. Satrica /fotorecept/
Foto: eldina
veľmi jednoduchý a chutný,mimoriadne obľúbený na Balkáne ,pachuť cibule sa neutralizuje smotanou. každý kto okúsil-už zaradil do svojho jedálnička..:),práve je sezóna cibuľky,tak šup- šup skúsiť
4
porcie
porcie
3 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
potrebujeme toto a max.3 min čas..:)
-
2
cibuľku umyjeme,pokrájame,využijeme najmä zelenú časť cibuľky
-
3
do misky dáme kyslú smotanu či biely jogurt,osolíme,pomiešame a pridáme nakrájanú cibuľku...... výborne sa hodí ku grilovaným mäsám,čevabčiči,pljeskavici a vôbec-ku všetkému či "len tak"...:)
môže byť aj redkovka,ale oni ju nedávajú,v Grécku možno,ale to "iný" Balkán..:)
s tým tvarohom ale tak,že zamiešaj do smotany alebo jogurtu,dokopy,lebo to bude moc husté/ale nie hrudkový/
môj je veľmi zdravý..a lacný