Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve
Toto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním...
Marhuľové čatní
sezóna zavárania si nevyberá či je alebo nie je horko, či sa nám chce alebo nechce,...
Svieži cuketový šalát
Výborný šalátik, nenáročný na prípravu, ktorým si získate na svoju stranu všetkých milovníkov zeleninových jedál...
Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia
Inšpirácia na stránke http://manouvellemode. com/ , trochu prispôsobené mojim chúťkam, mnoho variácii z jedného receptu,...
Kôra z červeného melónu v sladkokyslom náleve
Jeden recept na využitie kôry z červeného melónu tu už mám, vtedy som z kôry robila...
Zeleninové placky plné farieb
Vždy sa v mojich receptoch snažím o inovácie. Vylepšenia a kreativita to je moje. Palacinky...
Zavárané uhorky - obváraním
Tak takto zaváram uhorky ja :) Zmestí sa ich viacej do pohára a minie sa menej nálevu....
Cibuľka v sladkokyslom náleve
Také drobné cibuľky som kúpila, boli pomiešané s väčšími . Urobilo mi to iba radosť, ...
Špenátový bulgur
Konečne som sa odhodlala! A to na experiment s bulgurom... A k môjmu údivu dopadol tak dobre,...
Lievance zo zemiakov a šampiňónov
Tieto slané lievance robievam najmä v lete ako prílohu k špenátu rôznym omáčkam, napr. kôprovej,...
Quinoa s citrónovou šťavou
Kedze zacali horucavy, treba prisposobit aj potraviny. Salat vhodny, ako priloha, ale tiez...
Kysucký zemiakový posúch
Po sto rokoch som sa dostala na víkend domov! Hurááá! Nielenže jahôdky na mňa v záhrade čakali,...
Nové zemiaky na smotane
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)
Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...
Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.
Šľahaný rezeň z bravčovej pečene
Pridávam svoj receptík pre milovníkov jedál z pečene, príprava je jednoduchá, rýchla, nenáročná na...
Guacamole dip so zeleným hráškom
Mlady jarny hrasok v kombinacii s avokadom, stiplavymi paprickami (jalopenos), jarnou cibulkou, koriandrovou vnatou a...
Omáčka na gnocchi
Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy...
Kuskus - Couscous s oprážanou zeleninou a bylinkami
Pridávam recept do nastávajúcich horúcich dní na ľahké rýchle a osviežujúce jedlo.
Pikantná kapusta
Lahana Yemeği. Vyborne a jednoduche jedlo, pripravene z cerstvej kapusty. Moze sa podavat ako priloha, alebo...
Pohánkové fašírky
Raz som niekde našiel recept na takéto podobné fašírky. V hlave mi však zostala len matná...
Slovenská ryža (orzo) s jadrovníkmi a špargľou
Tarhoňa, mrvenica, slovenská ryža (talianske orzo) ako prílohy, si v našej kuchyni už dávno...
Jablková kaša k pečenému mäsu
Pripravila som jablkovú kašu k pečenému mäsu, je krásne voňavá, má príjemnú sladko -...
Zemiakové pampúšiky pečené v rúre
Toto sú veľmi chutné zemiakové pampúšiky bez múky, ktoré sa pečú v rúre, nevyžadujú takmer...
Bryndzovo-zemiakové placky
zemiaky milujem . a bryndza mi chutí velmi v takejto kombinácií, tak dufam že aj...
Parená knedľa s rožkom, alias hóskové knedlík
U nás doma na Barčianskej aj na Komenského, sme knedľu pripravovali zásadne na pare. K...
Piri-piri alebo Erős Pista papriková pasta
Pikantná papriková pasta, pôvodne pripravená z "piri-piri" papričiek. Pokiaľ nemáme, môžeme nahradiť čili papričkami....
Bavorské knedle
Bavorské knedle sú typickým tradičným jedlom Bavorska v Nemecku, majú tradičný spôsob prípravy so svojimi špecifikami,...
Sladké raňajkové rožky
Tieto rožky robievam na raňajky, ked majú moji chlapi chuť na sladké raňajky, obyčajne na...
Bramborovo-houbové krokety
Tak si říkám, že jsem tady dlouho nebyla a tak bych to trochu napravila. Snažím...
Quinoa so žihľavou na spôsob risotta
Chutná a ľahká porcia vhodná ako samostaný chod alebo príloha. Výber nechám na vás.
Pažítkové pesto
Doteraz som robila niekoľko bylinkových omáčok no táto mi chutila asi najviac. Suroviny sa môžu nasekať...