Foto: adina1
Výborný šalátik, nenáročný na prípravu, ktorým si získate na svoju stranu všetkých milovníkov zeleninových jedál .... A keď ho naservírujete ako prílohu k nejakému Zobraziť celý popisVýborný šalátik, nenáročný na prípravu, ktorým si získate na svoju stranu všetkých milovníkov zeleninových jedál .... A keď ho naservírujete ako prílohu k nejakému grilovanému mäsku, potešíte určite aj "mäsožravcov"..... :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mladé cukety o priemere cca 5 cm si nakrájame na kolieska hrubé, cca. 0,5 cm. Dáme do väčšej nádoby a ochutíme ich soľou, korením a prelisovaným cesnakom /podľa chuti - ja dávam 2-3 strúčiky/. Dôkladne premiešame a zasypeme to celé hladkou múkou - tak isto podľa potreby, aby sa nám všetky kolieska touto múkou obalili. Medzi tým si dáme na panvicu zohriať olej, na ktorom budeme poobaľované cuketové kolieska vysmážať do chrumkava .
-
2
Povysmážané kolieska ukladáme na papierové servítky, kde z nich necháme odsať prebytočný tuk. Vychladené cuketové kolieska vložíme naspäť do misy, zalejeme ich jogurtom a dressing dochutíme soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, olivovým olejom a nadrobno pokrájanými bylinkami. Necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu /ak vydržíme/.... :-)
-
3
Servírujeme ľubovoľne....ako ľahkú večeru, prílohu k mäsku, alebo prizdobené na toastovom chlebe .... Dobrú chuť !
Diskusia k receptu