Mäsové guľky v paradajkovej omáčke fotorecept
recept Anne Burell, je jednoducho vynikajúci :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Guľky: | |
|
|
1 ks veľká |
|
|
|
2 strúčky |
|
|
|
650 g |
|
2 ks |
|
100 g (parmezán alebo iný podobný) |
|
nasekaná |
|
100 g |
|
75 ml |
|
Omáčka: | |
50 ml |
|
100 g na kocky (alebo podobne prerastená) |
|
|
|
2 ks veľká |
|
4 strúčky |
|
4 konzervy lúpané |
|
Postup
-
1
Omáčka: Do veľkého hrnca som si dala olej a slaninu, opekala asi 4 - 5 minút na strednom plameni. Pridala som cibuľu, osolila a za stáleho miešania dusila asi 7 minút. Potom som pridala cesnak pretlačený a ďalej miešala 2 minutky.
- 2
Paradajky v konzerve som si rozmixovala, vyliala do hrnca a doliala ešte vodou (vypláchla som konzervy), asi 3 poháre. Ešte dosolila. Varila asi hodinu.
- 3
Guľky: Do veľkého hrnca som si dala olej na stredný plameň, pridala som cibuľu, osolila a za stáleho miešania dusila asi 7 minút. Potom som pridala cesnak pretlačený a ďalšj miešala 2 minutky. Pridala štipku červenej mletej papriky, zamiešala a odstavila, aby cibuľa vychladla.
- 4
Do veľkej misy som dala mäso, majcia, syr, petržlenovú vňať a strúhanku (ja som nemala strúhanku, ale mala som doma celozrnný toast, tak som ho otoustovala a rozmrvila. Pridala som cibuľovú zmes a vodu a rukami poriadne premiesila. Začala som tvarovať guľky.
- 5
Do panvice som si dala olivový olej a opiekla guľky z 2 strán.
- 6
Potom som ich premiestnila na plech na pečiaci papier a dala piecť na 170 C asi na 15 minút.
- 7
Potom som guľky pridala do omáčky a ešte krátko spolu povarila. Sú naozaj vynikajúce. Vrelo odporúčam :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu