Kuracie fašírky
Kuracie fašírky

Kuracie fašírky s ananásom fotorecept

elenas - fotkaelenas, 6. februára 2021
Kuracie fašírky s ananásom (fotorecept)
Foto: elenas

Veľmi chutné a šťavnaté fašírky. Tentokrát s ananásom.

10-12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
2 ks
1-2 strúčiky
1 ks menšia
2-3 PL (alebo majonéza)
2 PL (alebo múka)
podľa chuti
1 konzerva (plátky)
100-150 g strúhaný alebo plátkový

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na drobné kocky (asi tak 7 -8 mm). Pridáme vajcia, čierne mleté korenie, iné koreniny podľa chuti (ja som pridala červenú papriku), nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, zemiakový škrob a kyslú smotanu. Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 1-2 hod. (najlepšie cez noc) postáť v chladničke. Ak sa vám zdá, že zmes je príliš tekutá, tak pridajte ešte trošku škrobu. Namiesto smotany je možné použiť aj majonézu a namiesto škrobu – hladkú múku, ja mám radšej so smotanou a škrobom, zdajú sa mi jemnejšie. Keď to postojí v chladničke, tak mäso vstrebe skoro celú tekutinu.

    Kuracie fašírky s ananásom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsovú zmes vykladáme lyžicou na rozohriatu panvicu s olejom. Smažíme z každej strany 1-2 minúty, aby sa mäsko zatiahlo.

    Kuracie fašírky s ananásom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto osmažené fašírky vykladáme na pekáč. Na každú fašírku poukladáme tenký plátok ananásu (ak v kompóte sú plátky hrubšie, tak je lepšie ich prerezať na polovicu). Vrch posypeme strúhaným syrom alebo prikryjeme plátkom syra. Zapekáme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 15-20 minút.

    Kuracie fašírky s ananásom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ľubovoľnou prílohou. Dobrú chuť.

    Kuracie fašírky s ananásom (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Zapekané

Diskusia k receptu

janeg
Tak toto vyzerá vynikajúco, určite cez týždeň robím!