Kuracie fašírky s ananásom fotorecept
Veľmi chutné a šťavnaté fašírky. Tentokrát s ananásom.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 700 g |
|
| 2 ks |
|
| 1-2 strúčiky |
|
| 1 ks menšia |
|
| 2-3 PL (alebo majonéza) |
|
| 2 PL (alebo múka) |
|
|
|
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| 1 konzerva (plátky) |
|
| 100-150 g strúhaný alebo plátkový |
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na drobné kocky (asi tak 7 -8 mm). Pridáme vajcia, čierne mleté korenie, iné koreniny podľa chuti (ja som pridala červenú papriku), nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, zemiakový škrob a kyslú smotanu. Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 1-2 hod. (najlepšie cez noc) postáť v chladničke. Ak sa vám zdá, že zmes je príliš tekutá, tak pridajte ešte trošku škrobu. Namiesto smotany je možné použiť aj majonézu a namiesto škrobu – hladkú múku, ja mám radšej so smotanou a škrobom, zdajú sa mi jemnejšie. Keď to postojí v chladničke, tak mäso vstrebe skoro celú tekutinu.
-
2
Mäsovú zmes vykladáme lyžicou na rozohriatu panvicu s olejom. Smažíme z každej strany 1-2 minúty, aby sa mäsko zatiahlo.
-
3
Takto osmažené fašírky vykladáme na pekáč. Na každú fašírku poukladáme tenký plátok ananásu (ak v kompóte sú plátky hrubšie, tak je lepšie ich prerezať na polovicu). Vrch posypeme strúhaným syrom alebo prikryjeme plátkom syra. Zapekáme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 15-20 minút.
-
4
Podávame s ľubovoľnou prílohou. Dobrú chuť.









Ďakujem pekne:)