Ravioli di casa

Vincenzo Miele
Šéfkuchár reštaurácie Pizzeria Rotunda v Bratislave, 6. mája 2010
Ravioli di casa
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
4
porcie

Suroviny

Cesto:
500 g
2 ks
2 ks
20 g
2 dl
1 dl
1 ks
Plnka:
500 g
400 g
1 ks
Omáčka:
100 g
300 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Do múky rozbijeme dve celé vajíčka, a dva žĺtky. Osolíme, pridáme olej, a vodu. Rukou vymiesime tuhé cesto. Pripravíme si plnku: Do misky si dáme žĺtok, riccottu, a nakrájanú šunku. Pridáme petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a vymiešame.

  2. 2

    Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske. Počas vaľkania si podsýpame múku, aby sa cesto nelepilo na valček. Na spodný okraj cesta si poukladáme kôpky plnky asi 5 centimetrov od seba. Cesto okolo plnky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Spodný okraj cesta chytíme a preložíme cez plnku. Cesto okolo plnky prstami pritláčame, aby sa nám pekne spojilo. Špeciálnou vykrajovačkou vykrajujeme ravioli. Takto pripravené ich dáme variť do slanej vody.

  3. 3

    Nakrájané šampiňóny orestujeme na oleji. Pridáme prelisovaný cesnak. Po chvíli šampiňóny zalejeme šľahačkou, osolíme a okoreníme. Uvarené ravioli pridáme k omáčke. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a chvíľu spolu povaríme, aby sa chute spojili. Podávame preliate šampiňónovou omáčkou, zdobíme bazalkou, petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.

Diskusia k receptu

egreska
dobre to vyzerá ale máááááááááááááálo :-)))
tinca
Súhlasím s egreškou, to je tak pod jeden zub ??
sandratamer
Treba si naložiť, koľko spapáte :-)))), ale pravdou je že to bol obrovský tanier s priemerom takmer 30 cm. Recept je super, ja už zháňam to "vykrajovátko"...
hkbarbie
tak toto vyzera super! uz varime! @sandra ja pouzijem vykrajovatko co mam doma na bezne pecenie na kolaciky. A podla mna staci aj s poharom, ved tam nemusis mat hackovany okraj :-) je to vyborny napad s tym vykrajovatkom, doteraz som to robila ovela zlozitejsim postupom. A na to mnozstvo mam len jednu poznamku, ta omacka so smotanou a sampionmi je dost syta, takze staci tych par kuskov ravioli. Ked je malo, treba sa dojest hlavkovym salatom :-)
dorisa
Vyzerá to vyborne, skusim uvariť.Recept si ukladám.
hubata
Dnes sú tu také dobré recepty, že sa tu flákam už od ôsmej. A toto je tiež dobručké, ďakujem a idem si ho uložiť do KK. Ja si dám na malý tanier veľa a nie opačne - na veľký tanier málo !
sportak
Výborný recept a super podaný aj pre amatérov ako som ja. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia