Bolonské špagety

Bolonské špagety (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Jeden z mojich najobľúbenejších rýchlych receptov. Týmto špagetám nikto neodolá. Prajem dobrú chuť.

4-6
porcie
10 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si všetky suroviny.
  2. Pokrájame si alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak.
  3. Na rozpálenej panvici si opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok.
  4. Na tej istej panvici si opražíme mäso.
  5. Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny.
  6. Popritom si pripravíme špagety. Ja som si pripravila dva iné druhy. Taktiež si môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak si pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak si ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu si posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte si to bazalkou.